Antena 3 CNN Actualitate BBC arată lumii copiii canalelor din România

BBC arată lumii copiii canalelor din România

BBC arată lumii copiii canalelor din România
10 Feb 2007   •   20:26

O realitate românească pe care o ştim de ani de zile şi care nu ne mai impresionează aproape deloc îi uimeşte, în continuare, pe occidentali. Prestigiosul canal de televiziune britanic BBC a difuzat un nou material despre copiii români care trăiesc pe străzi şi dorm în canale. Este o realitate cruntă, pe lângă care trecem nepăsători. Cei mai mulţi copii ajung să trăiască pe stradă după ce îi alungă părinţii sau după ce sunt bătuţi în mod repetat.

În loc de mânacare, ei învaţă să folosească aurolacul şi nu de puţine ori dorm împreună cu gândacii. Reporterii britanici au stat de vorbă cu un cuplu de tineri care trăieşte în canal de câţiva ani. Fata a trecut printr-o experienţă cumplită - tatăl ei a vrut să o violeze. Oficial se ştie de 100 de copii din Bucureşti care dorm în canale sau pur şi simplu pe stradă.

Alţi 300 vagabondează pe străzi în timpul zilei iar seara se întorc în familie. Familiile acestea nu de puţine ori îi trimit însă la cerşit. Cei mai mulţi copii ai străzii sunt găsiţi în sectoarele 1, 3 şi 5, dar e o statistică relativă pentru că majoritatea îşi schimbă des adăpostul. În această lună, printr-un program de peste 5 milioane de euro, se va încerca reintegrarea socială a acestor copii.

Observator

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close