Antena 3 CNN Actualitate Băutura care te-ar putea îmbolnăvi se vinde în pieţele româneşti. Cum poţi să te fereşti de pericol

Băutura care te-ar putea îmbolnăvi se vinde în pieţele româneşti. Cum poţi să te fereşti de pericol

Băutura care te-ar putea îmbolnăvi se vinde în pieţele româneşti. Cum poţi să te fereşti de pericol
Foto: hankins.deviantart.com
18 Dec 2012   •   07:48

Eticheta a ajuns să fie singurul lucru original de pe sticlele de whiskey. Poate şi preţul. De 50 de lei, nu te îmbeţi, nu te încălzeşti, dar s-ar putea să te îmbolnăveşti. Fără să guste, reporterii au dat în vileag ce whiskey se vinde-n piaţă.

E bun pentru că aşa spune comerciantul, iar cuvântul lui ar trebui să fie lege. Vinde de când se ştie astfel de băuturi şi are pentru toată lumea.

Preţul ne-a cam pus pe gânduri. 50 de lei pentru o sticlă de whiskey care, în mod normal, ar costa de trei ori mai mult.

Analizele au demonstrat şi calitatea. Daniela Postmischil, coordonator laborator pentru analiza calităţii vinului si a băuturilor alcoolice din cadrul ANPC a declarat: "Produsul pe care ni l-aţi adus reprezintă o băutură falsificată Înainte de toate, are 30 de grade în loc de 40 care este tăria alcoolică minimă".

Mulţi sunt tentaţi să cumpere o băutură ieftină, dar proastă. Alcoolul, apa şi coloranţii n-ar face însă mai mult de 20 de lei.

Aşadar, trebuie să urmăriţi cu atenţie ca sticla de whiskey să aibă timbru şi să fie sigilată.





 



×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close