Zeci de bătrâni din Botoşani ar putea rămâne în stradă după ce singurul cămin de stat din judeţ a rămas fără finanţare.
Căminul a fost construit în 2012, în locul fostului spital din Truşeşti, şi primea finanţare de la Ministerul Muncii în jur de 700.000 de lei pe an.
Nici Primăria nu are bani să îi ajute pe bătrâni, iar celelalte unităţi de asistenţă medico-socială din judeţ, şase la număr, sunt ocupate până la refuz.
Peste 50 de bătrâni locuiesc în căminul de la Truşeşti care urmează să fie închis din lipsă de finanţare. Rămaşi fara rude sau copii, cu pensii mici sau fără venit , fiecare om de aici are povestea lui de viaţă.
Aşadar pentru mai bine de jumătate dintre ei, închiderea căminului, este o tragedie. Nu-şi permit sa se înscrie la un azil privat şi mărturisesc printre lacrimi că nu vor să moară pe străzi.
Conducerea căminului spune că nu a mai primit niciun ban de la stat e două luni fiindcă s-a încheiat programul iniţiat în urmă cu patru ani şi că deja nu mai fac faţă cheltuielilor.
Autorităţile locale din Truşeşti nu au nici ele nicio soluţie pentru salvarea bătrânilor pentru că nu au fonduri. Pentru plata personalului şi întreţinerea bătrânilor este de nevoie de o finanţarea anuală de 700.000 de lei.