De atunci, bătrânul stă pe un pat din Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului, iar medicii și asistentele au grijă de el așa cum pot.
„Cei de la asistență socială au spus că nu au niciun loc liber, nu îl pot primi. Această atitudine, ca statul să aibă grijă de un bătrân, când el are familie, nu este nici umană, nici morală. Mi se pare obligatoriu ca oamenii să meargă acasă, acolo de unde au venit”, a precizat Diana Cimpoeșu, Coordonator UPU-SMURD Iași, potrivit libertatea.ro.
"Este o bătaie de joc la adresa noastră, din partea familiilor. Nimeni nu-l vrea pe acest om! Nimeni nu vrea să îl interneze. Nimeni nu vrea să îl ia: nici cei de acasă, nici spitalul, nici nimeni. Mă doare foarte tare indiferența tuturor”, a mai spus Dr. Cimpoeșu.
Se pare că DGASPC nu-l poate primi pe bătrân într-unul din căminele sale, pentru că „locurile sunt limitate, iar unul nou se poate ivi prin decesul unui beneficiar”, conform unei declarații făcute de purtătorul de cuvânt al instituției, pentru Libertatea. DGASPC Iași a mai precizat că nu știe care este situația în care se încadrează bătrânul și dacă ar putea fi integrat în sistemul de stat. În plus, există „niște liste de așteptare”.
"Noi avem priorități pe cei care împlinesc 18 ani și sunt tot în sistem. Locurile sunt limitate, iar unul nou se poate ivi prin decesul unui beneficiar. Sunt niște liste de așteptare, prioritizăm cât se poate, dar trebuie să respectăm niște standarde, Nu putem îngrămădi mai mulți beneficiari în camere, pentru că vom fi amendați." a spus Tiberiu Bantoș, de la DGASPC Iași.
În ultimii ani tot mai multe familii își fac un obicei din a-și abandona părinții sau bunicii în spitale, ca să petreaca fără griji de Sărbători.
"Din declarațiile lui, reiese că bărbatul a fost căsătorit de trei ori, are copii din fiecare căsătorie și totuși, nu îl primește nimeni acasă. Îl hrănim, îi dăm apă, ceai, dar asta nu este o situație normală. Nu asta trebuie să facă medicii din urgență. Pacientul este o persoană care are casă, familie, cred că și pensie." a mai povestit medicul Diana Cimpoeșu.
"De vreo 15-20 de ani, se întâmplă să fie aduși bătrâni la spital și lăsați aici, pentru că ceilalți membri ai familiei vor să stea liniștiți, să poată petrece. Sunt oameni care au fost abandonați în spital și două-trei săptămâni. Asta este o bătaie de joc la adresa noastră din partea familiilor. Nimeni nu-l vrea pe acest om! Nimeni nu vrea să îl interneze. Nimeni nu vrea să îl ia: nici cei de acasă, nici spitalul, nici nimeni. Mă doare foarte tare indiferența tuturor”.