Antena 3 CNN Actualitate Bătălie pe licee. Topul colegiilor din capitală

Bătălie pe licee. Topul colegiilor din capitală

Bătălie pe licee. Topul colegiilor din capitală
14 Iun 2007   •   20:15

Concurenţa la admiterea în liceu este mare, mai ales la colegiile de top din Bucureşti. Pentru asta îţi trebuie medie bună la testele naţionale - cel puţin 9.50, altfel n-ai nici o şansă. Cu puţin noroc şi note pe măsură poţi intra la Sf. Sava, Mihai Viteazul sau Tudor Vianu.

Colegiul Naţional Sfântul Sava este primul în top. Anul trecut ultima medie de intrare a fost 9.77. O clasă de uman, una de ştiinţele naturii şi 6 de matematică-informatică - asta e oferta de la Sava, la care se adaugă câţiva profesori exigenţi, dar şi zeci de absolvenţi care au plecat la studii în străinătate. Adrian Tudor, directorul colegiului, este de părere că: ?Sava e prima opţiune pentru mulţi dintre elevi, însă multi se tem să o treacă prima pe listă?

Al doilea pe lista liceelor de top din Bucureşti este Colegiul Naţional ?Mihai Viteazul? pentru care optează unu din patru elevi, ultima medie de intrare anul trecut fiind 9.52. De aici, 15 elevi pleacă în fiecare an cu bursă în străinătate. ?La Mihai Viteazu intră copiii care sunt obişnuiti să înveţe?, declară Sever Popa, directorul colegiului.

Pe locul trei în topul opţiunilor elevilor bucureşteni este Colegiul Naţional de Informatică ?Tudor Vianu?, ultima medie de intrare 9.50. Aici se adună elita ştiinţelor exacte, elevii acestui colegiu având în palmares numeroase premii la diferite profiluri: matematică, chimie, informatică.

Peste 230.000 de absolvenţii de clasa a 8-a din toată ţara vor da peste câteva zile primul examen. 15.000 se vor bate pentru un loc într-un liceu din Bucureşti.

Observator

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close