Antena 3 CNN Actualitate Bătălie mare pentru un loc în liceele din Capitală

Bătălie mare pentru un loc în liceele din Capitală

Bătălie mare pentru un loc în liceele din Capitală
02 Iul 2007   •   19:32

Elevii din provincie au venit de la primele ore ale dimineţii, de la zeci de kilometri depărtare pentru a completa listele de înscriere la liceu. Probă grea, atât pentru elevi, cât şi pentru părinţi. După numai trei zile de înscrieri, pe liste sunt deja 1000 de elevi din provincie. Singurul centru în care se primesc cereri din provincie este şcoala Sfinţii Voievozi. Sute de părinţi au venit încă de dimineaţă pentru a completa listele de înscriere la un liceu din Capitală.

Cei mai mulţi dintre părinţi optează pentru un liceu din Capitală pentru că perspectivele de viitor sunt altele decât în provincie. Pentru unii operaţiunea de completare a listelor e simplă. Au venit cu ele gata de acasă. Alţii primesc consiliere la faţa locului. Şi asta pentru că socotelile de anul trecut nu se mai potrivesc. Mediile de anul acesta la testele naţionale sunt mult mai mari.

Anul trecut s-au înscris aproape 2500 de elevi din provincie. Anul acesta se aşteaptă în jur de 2000, cei mai mulţi din Ilfov, Giurgiu şi Ialomiţa. Fişele pentru admiterea computerizată se depun până pe 6 iulie. Repartizarea în licee se va face pe 13 iulie, iar pe 14 vor fi afişate rezultatele finale.

Citiţi cum se completează formularul de înscriere la liceu

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close