Antena 3 CNN Actualitate Bătaia, ruptă din rai. Anul trecut, 7.000 de minori au fost snopiţi în bătaie de părinţi

Bătaia, ruptă din rai. Anul trecut, 7.000 de minori au fost snopiţi în bătaie de părinţi

Bătaia, ruptă din rai. Anul trecut, 7.000 de minori  au fost snopiţi în bătaie de părinţi
16 Oct 2008   •   08:39

Suntem în secolul 21, dar încă mulţi părinţi consideră şi acum că bătaia este ruptă din rai. Violenţa împotriva copiilor se pare că e un lucru firesc pentru majoritatea românilor. Asociaţia Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului declara anul trecut că peste 7.000 de minori au fost snopiţi în bătaie de părinţi. Doar în ultimele zile au apărut cazuri care întrec orice limită a imaginaţiei.
În judeţul Iaşi, un minor din localitatea Grajduri a ajuns la Spitalul de Copii "Sfânta Maria" din Iaşi după ce a fost bătut de tatăl său, aflat în stare de ebrietate. Copilul în vârstă de 16 ani a fost diagnosticat cu politraumatisme, contuzii şi traumatism cranio-cerebral. Acesta spune că tatăl său l-a bătut cu un par.
Tot la Iaşi, un tată şi-a bătut fiul, în vârstă de doar patru ani, cu biciul. Copilul a fost scos cu greu din mâinile tatălui, de către mama sa. Deşi tatăl susţine că nu şi-a mai bătut altă dată copilul, medicii au găsit pe corpul lui şi vânătăi mai vechi.
Însă cel mai grav caz din ultimele zile, este al unui copil din Botoşani. Un băiat de şapte ani a ajuns la spital în stare gravă, după ce a fost bătut cu sălbăticie şi ars cu ţigara de mama lui, în vârstă de 27 de ani, şi de concubinul ei.
Urmele tratamentului aplicat de mamă, au fost descoperite după ce băiatului, elev în clasa întâi la Liceul Pedagogic, i s-a făcut rău, în timpul orelor, acesta acuzând dureri de cap. Elevul a fost dus la spital, unde medicii au fost îngroziţi de starea în care se afla acesta. Trupul micuţului era plin de vânătăi, iar degetele de la mâna stângă arse. Copilul spune că bătăile sunt frecvente şi povesteşte că mama sa l-a lovit cu cureaua, l-a dat cu capul de pereţi, până i-a rupt nasul şi l-a ars la degete cu lumânarea şi cu ţigara. La bătăi "contribuia" şi iubitul mamei. Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi a declanşat o anchetă în acest caz, iar femeia ar putea fi decăzută din drepturile părinteşti.
Antena3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close