Antena 3 CNN Actualitate Bătaia NU e ruptă din Rai! Violenţa copiilor reprezintă eşecul părinţilor

Bătaia NU e ruptă din Rai! Violenţa copiilor reprezintă eşecul părinţilor

Bătaia NU e ruptă din Rai! Violenţa copiilor reprezintă eşecul părinţilor
Foto: www.shrink4men.com
06 Mar 2013   •   08:43

Se spune că violenţa naşte violenţă! Iar vorba dulce mult aduce! Gândiţi-vă la asta ori de câte ori simţiţi nevoia să vă loviţi copilul. Specialiştii îi sfătuiesc pe părinţi să stea de vorbă cu fiul sau fiica atunci când vor să le îndrepte comportamentul. Şi atunci când discuţiile nu duc nicăieri, să-i pedepsească. Dacă-i lovesc nu fac decât să-i înrăiască.  Din păcate sunt mulţi părinţii care nu înţeleg asta. Iar rezultatele se văd cel mai bine... în şcoli.

Cazul băieţelului din Iaşi care a băut spirt de frica tatălui a zguduit o ţară întreagă. Fără voia lui, a tras un nou semnal de alarmă în ceea ce priveşte violenţa în familie. Băiatul de zece ani locuia împreună cu tatăl său. Nu avea mamă, iar singurul părinte îl trimitea la şcoală, doar ca să poate lua alocaţie. Nu evita nici să-l pocnească, atunci când i se părea că băieţelul nu se comportă cum trebuie.

Un copil bătut de părinţi sau care a asistat la scene violente în familie se va comporta la fel, spun specialiştii. Violenţa naşte violenţă. În momentul în care noi reacţionăm cu violenţă, îl învăţăm pe copilul nostru la fel.

Putem vorbi chiar de un eşec al generaţiilor. Pentru că din ce în ce mai mulţi părinţi relaţionează din ce în ce mai puţin cu cei mici. În încercarea de a câştiga mai mult pentru copiii lor, părinţi pun, fără să vrea, pe ultimul plan cel mai important lucru, interacţiunea directă cu ei.


×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close