Antena 3 CNN Actualitate Băsescu: ?Vom contribui cu militari şi în Irak, şi în Balcanii de Vest, şi în Afganistan?

Băsescu: ?Vom contribui cu militari şi în Irak, şi în Balcanii de Vest, şi în Afganistan?

Băsescu: ?Vom contribui cu militari şi în Irak, şi în Balcanii de Vest, şi în Afganistan?
08 Apr 2008   •   11:12

Ministerul Apărării Naţionale îşi prezintă bilanţul activităţii pe anul 2007. Preşedintele României, Traian Băsescu, şi premierul Călin Popescu Tăriceanu se află deja la şedinţa de bilanţ a MapN. Reuniunea de bilanţ a Ministerului Apărării are loc la doar patru zile de la terminarea Summitului Alianţei Nord Atlantice pe care Capitala României l-a găzduit. Şeful statului împreună cu prim-ministrul i-au salutat pe cei prezenţi, urmând apoi intonarea imnului naţional.

Primul care a luat cuvântul a fost ministrul Apărării, Theodor Meleşcanu. Acesta a precizat că activitatea ministerului s-a concentart pe îndeplinirea programului de evaluare. S-a continuat programul de modernizare a echipamentelor româneşti şi s-au iniţiat programe de achiziţii în ceea ce priveşte echipamentele terestre şi aeriene.

TRAIAN BĂSESCU LA BILANŢUL MINISTERULUI APĂRĂRII  

Meleşcanu a mai spus că se lucrează la un al doilea grup tactic cu Italia şi Cipru, care va fi funcţional în 2010. În ceea ce priveşte echipamentul militar, şeful statului a menţionat că neachiziţionarea acetuia reprezintă ?o problemă gravă?.

În altă ordine de idei, Băsescu a ridicat problema cooperării între structura militară NATO şi UE. ?România trebuie să fie militantul pentru clarificarea relaţiei dintre NATO şi Uniunea Europeană?, a precizat preşedintele.

Legat de colaborarea armatei române cu forţele militare internaţionale, şeful statului a spus că a primit ?aprecieri superlative pentru contribuţia armatei române? în teatrele de desfăşurare a forţelor Alianţei Nord-Atlantice.

Nu în ultimul rând, Bisescu a reîntărit disponibilitatea României pentru a participa în războaiele Alianţei.

?Vom contribui cu militari şi în Irak, şi în Balcanii de Vest, şi în Afganistan?, a declarat preşedintele.

În opinia lui Băsescu, scutul antirachetă este o măsură binevenită, determinată de existenţa focarelor de risc din Orientul Mijlociu.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close