Antena 3 CNN Actualitate Băsescu trimite Banca Agricolă la DNA

Băsescu trimite Banca Agricolă la DNA

Băsescu trimite Banca Agricolă la DNA
08 Feb 2007   •   15:28

Dosarul Băncii Agricole a fost retrimis la DNA, fapt confirmat de procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi. Demersul vine la numai două zile după ce preşedintele Traian Băsescu a amintit la bilanţul DNA de eşecurile unor dosare precum Bancorex, Banca Agricolă sau Ţigareta II, care nu au ajuns la factorii politici. Procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, susţine că dosarul privind Banca Agricolă, în care este vizat omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu, a fost declinat încă din luna ianuarie la Direcţia Naţională Anticorupţie.

În urmă cu două zile, şeful statului susţinea că este de datoria DNA să reia dosare în care nu a existat forţa necesară de a ajunge până la capăt în segmentul politic. Preşedintele a adăugat că fără aportul politic ar fi fost imposibile răsunătoarele eşecuri din cazuri Bancorex, Banca Agricolă sau Ţigareta II.

Prima reacţie a demersului a venit de la liderul conservator Dan Voiculescu care cere public autorităţilor să spună de ce au făcut acest demers numai după ieşirea publică a preşedintelui Băsescu. Dan Voiculescu pune astfel la îndoială faptul că retrimiterea dosarului Băncii Agricole la DNA este pură întâmplare.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close