Antena 3 CNN Actualitate Băsescu trece la represalii împotriva Antenei 3

Băsescu trece la represalii împotriva Antenei 3

Băsescu trece la represalii împotriva Antenei 3
19 Iun 2007   •   10:27
Preşedintele Traian Băsescu continuă represaliile la adresa postului Antena 3. După momentul în care a decis să nu invite Antena 3 la deplasarea oficială pe care şeful statului a efectuat-o în urmă cu două săptămâni în Cehia, Administraţia Prezidenţială recidivează şi refuză din nou prezenta unei echipe a postului în 4 deplasări oficiale. Şeful statului va efectua în această săptămână mai multe deplasări externe. Prima oprire este la Baku, în Azerbaidjan, unde va participa, în calitate de invitat, la Summit-ul Organizaţiei pentru Democraţie şi Dezvoltare Economicã GUAM. Următoarea deplasare va fi în zilele de 21 şi 22 iunie, când Traian Băsescu participă la Consiliul European de la Bruxelles. La 24 iunie, preşedintele se va afla la summit-ul şefilor de stat din sud-estul Europei, de la Zagreb, iar la 25 iunie, Traian Băsescu va fi prezent la reuniunea Organizaţiei pentru cooperare economică la Marea Neagră, în Turcia.

Refuzul Administraţiei Prezidenţiale de a permite echipei de jurnalişti să însoţească delegaţia oficială vine după ce Antena 3 a avut o atitudine critică faţă de declaraţiile şi gesturile publice ale şefului statului.

Antena 3 a solicitat în mai multe rânduri precizări oficiale din partea instituţiei prezidenţiale cu privire la refuzul instituţiei de a permite unei echipe să însoţească delegaţia oficială în deplasările externe, dar în niciunul dintre cazuri Administraţia nu şi-a asumat oficial gestul. De fiecare dată a invocat motive puerile, legate de numărul limitat de locuri disponibile pentru mass-media în aeronava prezidenţială.

Purtătorul de cuvânt al instituţiei, Valeriu Turcan, a refuzat de fiecare dată să facă precizările în scris, lăsând să se înţeleagă că este o decizie ce aparţine în exclusivitate preşedintelui Băsescu.

Felul în care Antena 3 este şicanată dovedeşte că preşedintele Traian Băsenu nu are nici măcar curajul şi onestitatea preşedintelui Ion Iliescu care a interzis oficial şi public ?Evenimentul Zilei? la Palatul Cotroceni în urmă cu mai mulţi ani.

BĂSESCU A REFUZAT ANTENA 3 ÎN DEPLASĂRILE OFICIALE

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close