Trei ore. Atât a stat Alan Fisher, corespondentul de televiziune mult premiat, a cărui carieră în televiziune acoperă ultimii 25 de ani, pentru a fi primit de premierul Emil Boc.
Cotidianul Gândul dezvăluie cum la începutul lunii martie, cu costum şi cravată, Alan Fisher s-a învârtit în jurul clădirii Guvernului pentru a realiza un scurt interviu cu premierul. A fost refuzat însă.
La fel a păţit şi David Chater, o altă legendă a televiziunii, în august , când s-a aflat în România pentru un reportaj. Motivul? Protestul poliţiştilor, care au ieşit în stradă. Nu a avut însă şansa să vorbească cu premierul.
Gândul mai scrie că aceeaşi reacţie au avut-o jurnaliştii britanici şi la Preşedinţie. Traian Băsescu era ocupat cu scrierea unui comunicat şi nu a avut timp să-i primească.
Cele două reportaje au fost totuşi realizate. România a fost reprezentată în cadrul acestora de Adrian Năstase.
Cei doi jurnalişti sunt somităţi în domeniul televiziunii. Alan Fisher a transmis momente istorice pentru întreaga lume: asasinarea lui Benazir Bhutto, arestarea şi apoi extrădarea lui Radovan Karadzic, conflictele din Sarajevo sau Războiul din Golf. Fisher a fost corespondent de război în prima linie în războiul dintre Georgia şi Rusia în august 2008.
David Chater lucrează în televiziune de peste 30 de ani. A transmis conflictele din Irlanda de Nord, a fost în Tel Aviv în timpul războiului din Golf şi a transmis ca reporter sub acoperire din timpul războiului civil din Sri Lanka. În timpul conflictului din Iugoslavia a fost împuşcat de un lunetist, pierzându-şi un rinichi.
Antena 3