Antena 3 CNN Actualitate Băsescu se consideră un preşedinte de nota 10

Băsescu se consideră un preşedinte de nota 10

Băsescu se consideră un preşedinte de nota 10
19 Iul 2007   •   20:36

Preşedintele Traian Băsescu şi-ar acorda nota 10 pentru prestaţia sa de până acum ca şef al statului. Prezent joi seara la o întâlnire cu reprezentanţii organizaţiei de studenţi a Partidului Democrat, intitulată ?Ceai cu aromă democrată?, Traian Băsescu a fost întrebat ce notă şi-ar acorda pe o scară de la 1 la 10 ca preşedinte. ?Ce notă să-mi dau alta decât 10; dacă spuneam 9, eram subiect de dezbatere la toate televiziunile?, a spus şeful statului. Totuşi, el a precizat că este greu să dai note oamenilor politici, mai ales că singurul care te poate nota, o dată la patru ani, este doar poporul.

Băsescu nu poate spune când a citit ultima carte
Băsescu consideră că nu este relevant pentru un şef de stat care a fost ultima carte pe care a citit-o, având în vedere că, într-o săptămână, ajunge să parcurgă şi câte 1.000 de pagini de documente. Prezent joi seara la o întâlnire cu reprezentanţii organizaţiei de studenţi a Partidului Democrat, sub genericul ?Ceai cu aromă democrată?, şeful statului a fost întrebat de un student care este ultima carte pe care a citit-o.

Deşi a spus cu zâmbetul pe buze că aceasta este o întrebare jurnalistică, Traian Băsescu a precizat că, pentru a pune rezoluţii sau pentru a da soluţii în anumite probleme, cum ar fi de exemplu elaborarea unei poziţii privind cazul Kosovo, trebuie uneori să citească sute de pagini şi analize. Preşedintele a recunoscut că, doar din când în când, mai apucă să citească o carte.

Traian Băsescu a fost pus şi el în situaţia de a desemna cea mai bună întrebare care i-a fost pusă de-a lungul întâlnirii şi a menţionat-o pe cea legată de lecturile sale din ultima vreme: ?A fost atât de enervantă întrebarea, încât l-am ţinut minte?, a spus Băsescu.

La reuniune au fost prezenţi şi foarte mulţi jurnalişti, iar Băsescu s-a arătat încă de la început deranjat de faptul că operatorii de imagine ai televiziunilor i-au obstrucţionat contactul vizual cu studenţii. El le-a cerut acestora să-i creeze un culoar ca să îi poată vedea pe interlocutori de la masa oficială, preferând până la urmă să se aşeze pe pervazul unui geam, de unde a şi vorbit cu studenţii.

La întâlnirea tinerilor democraţi cu şeful statului a fost prezentă şi fiica sa cea mică Elena Băsescu.

Rompres

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close