Antena 3 CNN Actualitate Băsescu: Procurori care se cred James Bond transmit informaţii din dosare presei

Băsescu: Procurori care se cred James Bond transmit informaţii din dosare presei

Băsescu: Procurori care se cred James Bond transmit informaţii din dosare presei
09 Iul 2008   •   17:32

Atac dur la adresa justiţiei. ?Sunt procurori care din dorinţa de a semăna cu James Bond transmit informaţii din dosar la presă?. Sunt cuvintele cu care preşedintele Băsescu i-a întâmpinat pe noii procurori şi judecători care au promovat concursul de la Consiliul Superior al Magistraturii. Cu această ocazie, Băsescu a spus tot ce avea pe suflet despre sistemul în care oamenii aflaţi în faţa sa tocmai au intrat. Şi au fost destule. ?Judecătorii au legături nepotrivite cu oameni din lumea interlopă. Pocurorii şi poliţiştii au acelaşi tip de legături?, a început preşedintele.

BĂSESCU, DESPRE PROCURORI, JUDECĂTORI ŞI INTERLOPI


Cât priveşte legăturile dintre magistraţi şi presă, Băsescu nu s-a ferit să arunce în joc şi un nume ? Alecu. ?Există procurori care dau informaţii din dosare unor oameni din presă, precum nea Alecu?.

Contactat de Antena 3, Racoviceanu nu a respins ipoteza ca persoana la care a făcut referire preşedintele să fie chiar el. ?Aproape toţi folosim astfel de informaţii. M-aş bucura să fie vorba doar de mine şi să deţin acest monopol al informaţiilor pe sub mână din procuratură?, a declarat jurnalistul.

Racoviceanu a precizat însă că nu acest gen de transparenţă este incomodantă pentru preşedinte. Şi asta pentru că ?de multe ori, în bătăliile sale politice, acest gen de informaţii din presă i-au folosit?. Adevăratele probleme pot fi legăturile dintre justiţie şi lumea interlopă, despre care este de aşteptat să apară şi dovezi, a continuat Alecu Racoviceanu.

REPLICA LUI ALECU RACOVICEANU


Şeful de la Cotroceni a avertizat că ?avem prea multe dosare prost făcute de procurori şi prea multe deliberat întârziate de judecători?. ?Şi eu, şi orice alt cetăţean vom aplica deciziile aşa cum le veţi lua, chiar dacă uneori nu veţi ţine cont de lege. Dar asta înseamnă că veţi fi vulnerabili în faţa controalelor CSM. Am convingerea că aţi intrat în magistratură pentru a servi legea şi societatea?, a continuat el.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close