Antena 3 CNN Actualitate Băsescu petrece Paştele la Sibiu

Băsescu petrece Paştele la Sibiu

Băsescu petrece Paştele la Sibiu
08 Apr 2007   •   15:35

Preşedintele Traian Băsescu a declarat duminică, în faţa sibienilor strânşi la Catedrala Mitropolitană, că România trebuie schimbată, făcând referire la rolul său ca şef de stat, chiar şi în prima zi de Paşti. ?Şi eu ştiu cei trei piloni: să fii împăcat cu Dumnezeu, să fii împăcat cu tine, să fii împăcat cu semenii. Uneori însă, ca şef de stat, pentru a fi împăcat cu Dumnezeu şi împăcat cu tine, nu poţi să fii împăcat cu toţi semenii. Ţara trebuie schimbată? , a spus preşedintele Traian Băsescu.

?Cu unii semeni este greu să te împaci?, a adăugat el, la ieşirea din catedrală, fără a preciza exact la cine se gândeşte. Unul din gândurile preşedintelui în noaptea de Înviere a fost să nu se lase bătut în lupta sa de a schimba România, conform propriilor mărturisiri. Traian Băsescu a mai spus că, ?dacă rămânem cu năravurile tranziţiei, nu vom avea niciodată o ţară modernă?. Preşedintele se află, începând de duminică dimineaţa, într-o vizită privată la Sibiu, cu familia, însă în calitate de patron al Capitalei Culturale Europene, conform mitropolitului Ardealului şi primarului Klaus Johannis. După ce s-a întâlnit cu autorităţile locale, preşedintele a condus propria maşină pe străzile Sibiului, preferând ulterior să traverseze pe jos centrul istoric, pentru a se saluta cu sibienii prezenţi pe străzi.

Traian Băsescu a participat la un dineu, cu ouă roşii şi cozonac, oferit în cinstea sa de mitropolitul Ardealului, de la care a primit cadou o icoană, după care a mâncat cu autorităţile locale la restaurantul Hotelului Împăratul Romanilor, unde este găzduit. Preşedintele şi-a anunţat deja intenţia de a petrece şi a doua zi de Paşti la Sibiu, pentru a se plimba şi a avea linişte. După Paşti, Traian Băsescu speră să ?fim mai împăcaţi cu noi?.

URMĂRIŢI IMAGINI CU PREŞEDINTELE BĂSESCU LA SIBIU ÎN SECŢIUNEA VIDEO/NEWS

Rompres

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close