Antena 3 CNN Actualitate Băsescu: Patrimoniul, o urgenţă naţională, datorită situaţiei în care se află

Băsescu: Patrimoniul, o urgenţă naţională, datorită situaţiei în care se află

Băsescu: Patrimoniul, o urgenţă naţională, datorită situaţiei în care se află
16 Sep 2008   •   12:30

Comisia prezidenţială pentru patrimoniul construit, siturile istorice şi naturale, înfiinţată de şeful statului în luna aprilie, prezintă marţi documentul cu "măsuri prioritare" în domeniu. Preşedintele Traian Băsescu aprezentat succint la Palatul Cotroceni documentul pe care îl va înainta Executivului, urmând să fie făcut public, pe siteul administraţiei prezidenţiale.

Comisia a propus un set de 12 măsuri, pentru a preveni dispariţia patrimoniului construit şi natural. Potrivit şefului statului, legile existente la ora actuală în domeniul patrimoniului, nu sunt respectate. „Una dintre marile carenţe ale sistemului de protejare a patrimoniului din România, constă în incompetenţa în aplicarea şi respectarea legii.” a spus Traian Băsescu.

Preşedintele a mai subliniat şi rolul important important pe care îl au autorităţile locale în conservarea patrimoniului din regiunile pe care le au în grijă, aemnalând totodată necesitatea stabilirii unui echilibru între conservare şi dezvoltare.  În privinţa măsurilor propuse de comisie, Băsescu a anunţat că se va merge pe modelul francez, unde patrimoniul cultural este considerat un „al patrulea pilon al dezvoltării” în societate.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close