Antena 3 CNN Actualitate Băsescu îşi dorea de mic să nu existe ziarişti

Băsescu îşi dorea de mic să nu existe ziarişti

Băsescu îşi dorea de mic să nu existe ziarişti
01 Iun 2007   •   18:27

Preşedintele îşi dorea încă din copilărie să nu existe ziarişti, care să-l deranjeze cu întrebările. Traian Băsescu a fost ?deranjat? şi vineri de întrebările jurnaliştilor, la Palatul Cotroceni, unde i-a primit pe membrii organizaţiei ?Consiliul Copiilor SPUNE?. Tinerii au venit la Palatul Prezidenţial pentru a prezenta concluziile unui raport privind protejarea drepturilor copilului în România.

Traian Băsescu a ţinut să le spună celor peste 150 de tineri care l-au vizitat vineri că, deşi se spune că Palatul Cotroceni este sediul puterii în România, lucrurile nu stau deloc aşa. ?Palatul Cotroceni e un mister... pare a fi sediul puterii dar nu e adevărat, puterea e distribuită în foarte multe locuri?, susţine preşedintele.

Şeful statului a vorbit şi despre câteva dintre problemele cu care se confruntă tânăra generaţie. Printre acestea: violenţa în şcoli, consumul de droguri, discriminarea. Traian Băsescu le-a spus tinerilor că lor le revine obligaţia de a îndrepta greşelile făcute de generaţia actuală. ?Sunt lucruri care generaţiei mele i-au scăpat, pentru că am trăit într-un sistem care nu a stimulat dezvoltarea acestor valori şi mulţi dintre noi am învăţat aceste lucruri după Revoluţie. Unii le-am învăţat mai repede, alţii le-am învăţat mai greu, alţii nu le-au învăţat deloc?.

Traian Băsescu le-a dăruit tinerilor mai multe exemplare din volumul ?Levantul? de Mircea Cărtărescu, precizând că 1 iunie este ziua de naştere a autorului. La plecare, şeful statului a fost foarte răbdător şi s-a fotografiat cu toţi vizitatorii. Pentru ca lucrurile să se mişte repede, Traian Băsescu i-a organizat pe tineri în grupuri de câte 15-20... cam câţi membri are Guvernul.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close