Antena 3 CNN Actualitate Băsescu, din nou pe navă. Şeful statului, la debutul unui exerciţiu militar din Constanţa (VIDEO)

Băsescu, din nou pe navă. Şeful statului, la debutul unui exerciţiu militar din Constanţa (VIDEO)

Băsescu, din nou pe navă. Şeful statului, la debutul unui exerciţiu militar din Constanţa (VIDEO)
09 Apr 2009   •   08:51

Preşedintele Traian Băsescu a ajuns, luni dimineaţă, la Constanţa, unde s-a urcat la bordul navei militare olandeze HNLMS Johan de Witt, ancorată în port. Nava participă la un exerciţiu militar româno-olandez, în Marea Neagră.

Batalionul 307 Babadag si infanteria marină olandeză desfăşoară, începând de miercuri, exerciţii de debarcare pe litoral. Peste 1.300 de oameni, nave de luptă, desant şi sprijin-forţă participă la "Cooperative Lion 09". Una dintre cele mai importante aplicaţii din istoria Batalionului 307 Infanterie Marină Babadag atinge miercuri punctul culminant.

Două locaţii de pe malul Marii Negre, Plaja Vadu şi Sfântul Gheorghe, vor fi transformate, pentru patru zile, în puncte de debarcare. Protagoniştii operaţiunilor - infanteriştii de la "307" şi companiile de desant ale marinei regale olandeze.

În cadrul vizitei efectuate, preşedintele Traian Băsescu a susţinut o declaraţie de presă în care a vorbit despre coridorul logistic Constanţa - Rotterdam:



Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close