Antena 3 CNN Actualitate Băsescu, despre conflictul din Caucaz: România nu susţine sancţionarea Federaţiei Ruse

Băsescu, despre conflictul din Caucaz: România nu susţine sancţionarea Federaţiei Ruse

Băsescu, despre conflictul din Caucaz: România nu susţine sancţionarea Federaţiei Ruse
01 Sep 2008   •   11:53

România nu susţine impunerea de sancţiuni Federaţiei Ruse, cu privire la conflictul din Caucaz, a declarat, luni, preşedintele Traian Băsescu, la Aeroportul Henri Coandă, din Otopeni. Totuşi, delegaţia română de la Bruxelles va solicita Uniunii Europene să ceară Rusiei respectarea Acordului de la Istanbul, din 1999, prin care ruşii se obligau să-şi retragă trupele din Transnistria şi Osetia de Sud.

De asemenea, şeful statului e de părere că Georgia şi Azerbaijanul, ţară punte între zona caspică şi Marea Neagră, nu trebuie izolate.

Traian Băsescu a precizat că România susţine creşterea rolului NATO în zona Mării Negre.

La Summit-ul extraordinar al UE, de la Bruxelles, delegaţia oficială va prezenta un nou paper care cuprinde o analiză a situaţiei din Georgia şi un set de măsuri privind gestionarea celorlalte conflicte din regiune.

"Propunerile noastre nu vizează exclusiv Georgia şi pot fi luate în considerare atât de Uniunea Europeană, cât şi de NATO", a declarat preşedintele.

Liderii Uniunii Europene se reunesc, luni, la Bruxelles, într-un Summit Extraordinar, pentru a dezbate situaţia din Georgia. Este prima astfel de reuniune a forului UE, după atentatele de la 11 septembrie 2001, din Statele Unite. Din partea ţării noastre, la reuniune participă preşedintele Traian Băsescu şi premierul Călin Popescu Tăriceanu. Cei doi au plecat împreună, cu aceeaşi aeronavă, la Bruxelles. Şeful statului şi premierul au mai mers cu acelaşi avion în decembrie 2007, la Lisabona, la semnarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene, precum şi la Consiliul European de iarnă, de la Bruxelles.



Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close