Antena 3 CNN Actualitate Băsescu ? Cocoş: Tranzacţii imobiliare dubioase

Băsescu ? Cocoş: Tranzacţii imobiliare dubioase

Băsescu ? Cocoş: Tranzacţii imobiliare dubioase
12 Mar 2007   •   08:31

Cotidianul ,,Adevărul'' publică în ediţia de azi încrengăturile unui tun imobiliar în care firma ,,Trei Cocoşi'', reprezentată de soţul Elenei Udrea, Dorin Cocoş a cumpărat un spaţiu comercial în parcul Herăstrău, la un preţ de zece ori mai mic decât cel al pieţei de atunci. Tranzacţia a fost posibilă, susţin jurnaliştii, cu ajutorul fostului primar general de la acea vreme, Traian Băsescu. Rolul actualului preşedinte a fost să blocheze cererea de retrocedare a moştenitorului legal al terenului până la perfectarea tranzacţiei.

Într-o primă fază, Primăria Capitalei a închiriat în 1999 spaţiul din Şoseaua Nordului 7-9, firmei conduse de Dorin Cocoş. Ulterior, scriu cei de la Adevărul, după intrarea în vigoare a Legii 10 pe 2002, imobilul "Trei Cocoşi" a fost revendicat. Revendicarea a fost însă respinsă de primarul general de atunci, Traian Băsescu. Întâmplător sau nu, dispoziţia de respingere a ajuns cu întârziere la reclamantă. Ba mai mult, susţin jurnaliştii, dispoziţia de respingere a cererii de retrocedare a ajuns cu un alt număr de înregistrare în contractul de vânzare-cumpărare dintre Primăria Capitalei, prin Primăria Sectorului 1 şi firma "Trei Cocoşi".

Contractul de vânzare către SC "Trei Cocoşi - Complex Internaţional" SRL, a spaţiului comercial situat pe Şoseaua Nordului 7-9, a fost încheiat în primăvara anului 2004. Preţul acceptat de părţi a fost de aproximativ 92 de mii de euro - un preţ de 10 ori mai mic decât cel al pieţei de atunci, în cea mai râvnită zonă a Capitalei: Parcul Herăstrău.

Persoana care susţine că este moştenitoarea de drept a spaţiului, dar care nu s-a putut opune vânzării întrucât primarul de atunci al Capitalei, Traian Băsescu, i-a comunicat post-factum decizia de respingere, se luptă şi astăzi, după aproape trei ani, în justiţie, pentru a i se recunoaşte dreptul de proprietate. Cu toate acestea, instanţa amână să se pronunţe. Un posibil răspuns ar fi că cineva doreşte să tragă de timp până la o dată anume, susţin cei de la Adevărul. Mai precis, până pe 7 aprilie, când contractul de vânzare-cumpărare îi dă voie societăţii ?Trei Cocoşi" să vândă imobilul. Tranzacţie de pe urma căreia ar putea obţine peste 4 milioane de euro.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close