Antena 3 CNN Actualitate Băsescu acuzat de complicitate la Cathedral Plaza

Băsescu acuzat de complicitate la Cathedral Plaza

Băsescu acuzat de complicitate la Cathedral Plaza
07 Apr 2007   •   16:55

În săptămâna patimilor, arhiepiscopul romano-catolic de Bucureşti transmite un mesaj dur către preşedintele României. Înalt preasfinţia sa Ioan Robu a declarat la emisiunea ?E Profil? de la Antena 3 că Traian Băsescu sprijină firma Millenium, cea care construieşte clădirea Cathedral Plaza lângă Catedrala Sfântul Iosif. Arhiepiscopul romano-catolic mai spune că, deşi a cerut de mai multe ori ajutor autorităţilor pentru protejarea catedralei, acestea nu le-au dat nici măcar un răspuns.

Arhiepiscopul romano-catolic Ioan Robu susţine că autorităţile nu au dat niciun răspuns numeroaselor solicitări din partea sa, dar şi ale Sfântului Scaun, privind construcţia Cathedral Plaza în imediata apropiere a catedralei Sfântul Iosif. Mai mult, preşedintele Băsescu nu a intervenit niciodată în acest conflict.

?Explicaţia există, el a fost primul. Când era primar a dat un teren în concesiune gratuită acestui Millenium. Acelaşi lucru l-a făcut primarul Videanu care a dat aceleiaşi societăţi pentru a ajuta acest proiect?, spune arhiepiscopul.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close