Antena 3 CNN Actualitate Băsescu a sesizat CSM în legătură cu parcul Bordei

Băsescu a sesizat CSM în legătură cu parcul Bordei

Băsescu a sesizat CSM în legătură cu parcul Bordei
13 Iul 2007   •   19:18

Preşedintele Traian Băsescu a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) şi a cerut o anchetă în legătură cu decizia judecătorească pronunţată în cazul Parcului Bordei, prin care se cere Primăriei Capitalei şi Consiliului General al Municipiului Bucureşti să modifice Planul Urbanistic General (PUG).

?După părerea mea, personală, judecătorii trebuiau să ţină cont de PUG, atunci când au dat o hotărâre prin care cer să se modifice Planul de Urbanism General. Aici a fost un amestec al puterii judecătoreşti în treburile unei puteri executive, care este Primăria Capitalei şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti. Am sesizat CSM şi am cerut o anchetă pe această temă?, a declarat şeful statului, vineri la Radio România Actualităţi.

De asemenea, Bogdan Olteanu, preşedintele Camerei Deputaţilor a propus procurorului general al României declanşarea din oficiu a recursului în cazul parcului Bordei. Bogdan Olteanu a trimis o scrisoare procurorului general, Laura Codruţa Kovesi, în care susţine că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ar trebui să asigure ?interpretarea şi aplicarea unitară a legii, în care instanţele judecătoreşti nu ar trebui să se substituie voinţei administraţiei locale?.

Preşedintele Camerei Deputaţilor precizează în scrisoare că problema spaţiilor verzi ţine de reprezentanţii comunităţii şi nu intră în competenţa instanţelor judecătoreşti.

În anul 2005, Costică Costanda a câştigat un proces prin care primăria capitalei era obligată să-i aprobe documentaţiile de urbanism astfel încât să poată construi clădiri, respectând în acest fel valoarea evaluată a terenului. Primăria a atacat hotarârea iar Curtea de Apel Bucureşti a dat câştig de cauză municipalităţii, anulând decizia judecătorilor. Cazul parcului Bordei a ajuns şi pe masa Parlamentului European după ce europarlamentarul Cristian Dumitrescu a solicitat UE să ceară guvernului român şi municipalităţii Bucureştiului să respecte politicile în materie de mediu şi principiile de urbanism ale forului comunitar.

DIALOG SPUMOS MARIAN VANGHELIE - ELENA UDREA PE TEMA PARCULUI BORDEI:

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close