Antena 3 CNN Actualitate Băsescu a discutat la Cotroceni cu Boc, Oprea, Ialomiţianu şi Igaş despre pensiile militarilor

Băsescu a discutat la Cotroceni cu Boc, Oprea, Ialomiţianu şi Igaş despre pensiile militarilor

Băsescu a discutat la Cotroceni cu Boc, Oprea, Ialomiţianu şi Igaş despre pensiile militarilor
Foto: INTACT Images
23 Ian 2011   •   13:43

Preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit, duminică, la Palatul Cotroceni, cu premierul Emil Boc şi cu miniştrii Apărării, Gabriel Oprea, Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu şi Internelor, Traian Igaş, pentru a discuta despre pensiile militarilor. Întâlnirea a fost programată să înceapă la ora 17:00, iar la discuţii au luat parte şi şefii serviciilor de informaţii.

Şeful statului a discutat cu prim-ministrul şi cu miniştrii de resort despre situaţia creată în jurul recalculării pensiilor militare. Discuţiile au durat aproximativ două ore şi jumătate, iar la final şeful statului a susţinut o declaraţie de presă.

Cu o zi înainte de întâlnirea de lucru de la Palatul Cotroceni, preşedintele Traian Băsescu a declarat că hotărârea ÎCCJ privind recalcularea pensiilor militare "trebuie respectată". Aflat la cumpărături, preşedintele a fost întrebat de reporterul unei televiziuni ce părere are despre decizia ÎCCJ privind recalcularea pensiilor militare.

"Nu-i decât o soluţie, să fie respectată hotărârea Înaltei Curţi. Nimic în afara hotărârii Înaltei Curţi nu poate funcţiona", a fost răspunsul dat de şeful statului.
  
Guvernul consideră că instituţiile din sistemul naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională pot continua recalcularea pensiilor, bazându-se pe o serie de interpretări ale deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pe această temă.
  
Instanţa supremă a decis definitiv, în 7 ianuarie, suspendarea aplicării HG 735/2010 privind recalcularea pensiilor stabilite potrivit legislaţiei privind pensiile militare de stat, ale poliţiştilor şi ale funcţionarilor din penitenciare, confirmând astfel o sentinţă a Curţii de Apel Cluj din septembrie 2010.


×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close