Antena 3 CNN Actualitate Băsescu a contestat uninominalul la Curtea Constituţională

Băsescu a contestat uninominalul la Curtea Constituţională

Băsescu a contestat uninominalul la Curtea Constituţională
21 Noi 2007   •   11:36

Preşedintele Traian Băsescu a contestat, miercuri, la Curtea Constituţională, legea votului uninominal pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea în Parlament. Anunţul a fost făcut de şeful statului, într-o conferinţă de presă pentru promovarea a votului uninominal, susţinută la Timişoara. El a spus că a atacat la Curtea Constituţională articolul 29 din legea asumată de Guvern, care prevede introducerea listei suplimentare la nivel naţional. Potrivit lui Băsescu, prin acest articol al legii se încalcă articolul 2 din Constituţie referitor la suveranitatea poporului şi Articolul 2 din Constituţie.

Articolul 2 din Constituţie prevede că "suveranitatea naţională aparţine poporului român, care o exercită prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice şi corecte, precum şi prin referendum".

Traian Băsescu consideră că Guvernul şi-a asumat răspunderea pe o lege incompletă. Potrivit purtătorului de cuvânt al Preşedinţiei, Valeriu Turcan, Preşedinţia a depus contestaţia la Curtea Constituţională în jurul orei 11.30. Ultima zi pentru promulgarea acestei legi este 26 noimebrie.

Tăriceanu: Băsescu vrea să instaureze o "dictatură de catifea"
Decizia preşedintelui Traian Băsescu de a contesta legea votului uninominal este regretabilă şi reflectă dorinţa şefului statului de a instaura în România o "dictatură de catifea", a declarat premierul Tăriceanu. El a arătat că depunerea unei contestaţii la Curtea Constituţională reprezintă "ultima pârghie" prin care preşedintele poate împiedica intrarea în vigoare a legii privind votul uninominal.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close