Ciobanul, în vârstă de 45 de ani, a fost muşcat de faţă de urs. Șocat, omul a reuşit să se smulgă din ghearele lui şi să fugă la stână. Un alt cioban a sunat imediat la 112 când l-a văzut plin de sânge. Atacul ursului a avut loc într-o zonă sălbatică din Munţii Călimani.
Vieneri dimineaţă, fiara a omorât o vacă şi a dus-o în pădure. Ciobanul, împreună cu un coleg mai tânăr, au anunţat proprietarul, iar acesta i-a rugat să facă o poză să o depună la dosar, ca să-şi recupereze paguba. Oamenii au aşteptat opt ore şi au mers în pădure, dar ursul era încă acolo.
Atunci a avut loc atacul. Unul dintre ciobani a luat-o la fugă în pădure, cu ursul pe urmele lui şi nu s-a mai întors la stână. Pentru că zona este la graniţa dintre Mureş, Harghita şi Suceava, a fost căutat de jandarmi, pădurari, poliţişti şi salvamontişti din cele trei judeţe ajutaţi de camere de termoviziune. Mai mulţi săteni i-au însoţit înarmaţi cu drujbe.
Din păcate, sâmbătă-dimineaţă, ciobanul în vârstă de 26 de ani a fost găsit mort.
"Jandarmii l-au descoperit la aproximativ 300 de metri de locul în care a fost observat ultima oară", a declarar col. Ionel Postelnicu, Jandarmeria Suceava, pentru Observator.
Ciobanul care a supravieţuit atacului a ajuns direct în sala de operaţie.
"A fost o operaţie laborioasă. S-a desfăşurat pe parcursul a aproximativ şapte ore, încercându-se reconstrucţia facială", a declarat Ovidiu Popa, de la Spitalul Sf Spiridon Iași.
Acun, vânătorii au primit aviz de împuşcare. Săptămâna aceasta, Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă, prin care urşii periculoşi pot fi împuşcaţi fără aprobare de la Ministerul Mediului. Este suficientă deciza imediată a echipelor formate din autorităţi locale, jandarmi, vânători şi medici veterinari. Specialiştii spun că în pădurea în care a avut loc atacul sunt 300 de urşi, faţă de 100 cât este numărul maxim.