Antena 3 CNN Actualitate Bărbatul care a murit carbonizat în incendiul din București era angajat al MApN. Mărturiile vecinilor: „Exista pericol de explozie”

Bărbatul care a murit carbonizat în incendiul din București era angajat al MApN. Mărturiile vecinilor: „Exista pericol de explozie”

incendiu bloc bucuresti salaj
Cel mai probabil, flăcările au pornit de la o butelie, pentru că imobilul nu e racordat la reţeaua de gaz. Sursă foto: Antena 3 CNN
de Andreea Ştefan    |    23 Aug 2024   •   15:16

Un angajat MApN a murit carbonizat şi alte trei persoane au fost transportate la spital în urma incendiului puternic izbucnit într-un bloc din București. Cel mai probabil, flăcările au pornit de la o butelie, pentru că imobilul nu e racordat la reţeaua de gaz.

Incendiul a izbucnit vineri dimineaţa la căminul militar de garnizoană „Sălaj", la unul dintre apartamentele de la etajul patru al clădirii, în urma căruia o persoană şi-a pierdut viaţa, transmite MApN. 

În timpul intervenţiei a fost descoperit în apartament un bărbat decedat, a cărui identitate urmează să fie stabilită. În apartamentul respectiv era cazat permanent un salariat civil al MApN.

„Eram în cadă și am auzit strigăte de ajutor de pe scară și am luat repede ceva pe mine. Am simțit miros de fum. Am deschis ușa de la intrare și a venit fumul peste mine. Mi-am dat seama că sunt prinsă cu copiii în casă. Primul lucru, m-am dus în balcon să văd exact de unde este flacăra și era cu două etaje mai jos. Am scos copiii și i-am dus în ultimul dormitor unde nu era deloc fum și am așteptat

Se punea problema să ne evacueze cu scară pompierii, dar bănuiesc că era prea mare distanța și nu ajungea scara până acolo. Ne au scos pe scară, adică au venit pompierii și ne-au pus prosop la gură și am reușit să coboram pe scară”, a spus o femeie din bloc.

Potrivit Ministerului Apărării, locatarii căminului au fost evacuaţi în siguranţă. Trei dintre aceştia au manifestat simptome de intoxicare cu fum, fiind transportaţi cu ambulanţele la cea mai apropiată unitate spitalicească, pentru îngrijiri medicale.

„Eu întindeam rufele și din spatele blocului cei de la garnizoană au aflat și ne-au zis să evacuăm, să ieșim afară din bloc și apoi am văzut. Am ieșit în față blocului și la etajul 4 ieșeau flăcări. Au rămas persoane blocate, copii cu părinți, au venit pompierii și i-au evacuat, au scos pe toată lumea. Au verificat pompierii de sus până jos toate apartamentele”, a mai spus o altă femeie.

Persoanele din bloc confirmă că blocul nu este racordat la instalația de gaz și spun că există un pericol de explozie.

„Dar (n.r. - pompierii) au scos butelia înainte de a se întâmplă ceva”, a spus o altă femeie.

Pentru stingerea incendiului, care se manifesta cu violenţă, a intervenit, într-o primă fază, personalul propriu al unităţii de cazare şi a fost solicitată, prin serviciul 112, intervenţia forţelor ISU Bucureşti-Ilfov. Incendiul a fost lichidat în jurul orei 11,10.

Cazul este anchetat sub coordonarea Parchetului militar, iar comandantul Comandamentului Garnizoanei Bucureşti a numit o comisie de cercetare a circumstanţelor producerii acestui incident.

×
Subiecte în articol: incendiu București angajat MApN
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close