Până-şi fac ei prima casă, românii se despart greu de casa părintească. Bărbaţii stau cu părinţii până la 30 de ani. Femeile sunt ceva mai independente şi se mută singure cu trei ani mai devreme- sunt concluziile unui studiu realizat de Comisia Europeană.
Daniel are 30 de ani dar stă cu mama şi cu tata.
Aşa e aşteptat în fiecare zi, de când era copil. Acum e mare dar tot mama îi găteşte şi îi face curat. În urmă cu patru ani şi-a întemeiat o familie şi tot în casa părintească locuieşte.
Cheltuielile sunt mai mici atunci când sunt împărţite spun părinţii.
În medie, românii au un salariu mediu brut de aproape patru mii de euro pe an o sumă prea mică pentru a-şi cumpăra până şi o garsonieră.
Dezavantajele, nu puţine, sunt ignorate de copiii de 30 de ani.
Bulgarii, grecii şi italienii sunt codaşii Europei. Primii din sărăcie - un bulgar câştigă în medie puţin peste două mii de euro pe an, cam 160 pe lună, aşa că stau cu părinţii şi până la 32 de ani. Grecii sau italienii n-au scuza asta. Sunt pur şi simplu mămoşi sau cocco di mamma adică puiul mamei. Cei mai dornici de independenţă sunt bărbaţii din Finlanda Franta şi Olanda. Se desprind de părinţi înainte de a împlini 25 de ani iar femeile, ceva mai devreme se arată în studiul Eurostat.
Observator