Antena 3 CNN Actualitate Bărbat cu accident cerebral şi paralizat, "diagnosticat" cu alcoolemie

Bărbat cu accident cerebral şi paralizat, "diagnosticat" cu alcoolemie

Bărbat cu accident cerebral şi paralizat, "diagnosticat" cu alcoolemie
Foto: Mediafax
01 Mai 2011   •   13:43

Caz incredibil la Sighetu-Marmaţiei. Un bărbat de 49 de ani a fost internat la secţia de psihiatrie, deşi suferise un accident cerebral vascular şi îi era paralizată întreaga parte dreaptă a corpului.

Medicii l-au diagnosticat cu alcoolemie, pentru că acesta băuse în ziua respectivă două pahare de ţuică şi au considerat că starea lui este cauzată de alcool. Familia acestuia vrea să dea spitalul în judecată.

Familia bărbatului susţine că starea acestuia s-a înrăutăţit din cauza modului cum a fost tratat în secţia de psihiatrie.

"Tatăl meu a suferit un accident vascular cerebral în comuna Botiza, în judeţul Maramureş, a fost dus la spitalul din Sighet şi internat cu diagnosticul de comă alcoolică. A spus că e în comă alcoolică, el băuse în ziua respectivă două păhărele de ţuică", a spus fiul victimei, Petre Uşianu.

Rudele spun că medicii i-au administrat medicamente pentru alcoolemie, nu pentru accidentul vascular pe care-l suferise.

"Când m-am dus acolo, era cu pe pat cu faţa în sus, legat de ambele mâini şi am zis - dom`le, cum l-ai legat de mâini, că el nu îşi poate mişca mâna", susţine cumnatul victimei.

După ce fiul bărbatului a insistat pe lângă medici, acesta a fost transferat la spitalul din Baia Mare. Acolo, medicii au confirmat diagnosticul de accident cerebral vascular.

Medicii au declarat că două treimi din emisfera cerebrală dreaptă îi sunt scoase din funcţie, iar starea pacientului este deocamdată stabilă.

Acum, sunt căutaţi vinovaţii.
"Vom face demersurile oficiale necesare pentru a lămuri această problemă vizavi de traseul acestui bolnav. O să stabilim lucruri mai concrete şi responsabilităţi, respectiv măsuri în consecinţă legale în funcţie de responsabilităţile tuturor părţilor implicate", a precizat Petru Gojda Ovidiu, directorul medical al spitalului din Baia Mare.

Familia bărbatului va depune o plângere şi la Colegiul Medicilor din Maramureş.

 


×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close