Antena 3 CNN Actualitate Un bărbat de 89 de ani a pierdut 5.500 de lei după ce a fost înşelat prin "Metoda COVID”

Un bărbat de 89 de ani a pierdut 5.500 de lei după ce a fost înşelat prin "Metoda COVID”

"Metoda Covid” este un nou tip de înşelăciune pe care escrocii o folosesc pentru a fura bani din casele bătrânilor. Este şi cazul unui octogenar din Bârlad care şi-a pierdut toate economiile.

Un bărbat de 89 de ani a pierdut 5.500 de lei după ce a fost înşelat prin "Metoda COVID”
Sursa foto: Pixabay.com
de Claudia Popovici    |    17 Dec 2020   •   21:42

Escrocii se folosesc mai nou de pandemia de coronavirus pentru a însela, în special, pensionarii. Ei pândesc casele unde locuiesc bătrâni singuri cărora le recomnadă să testeze gratuit mostre cu dezinfectante.

Ultima victimă, un octogenar din Bârlad care a fost jefuit de două escroace.

Cum s-a întâmplat totul

În timp ce se întorcea de la piaţă, octogenarul a observat pe scările spre etajul 1, o femeie. A intrat în casă și din neatenţie nu a închis ușa cu cheia. Escroaca a observat uşa deschisă și a intrat peste bătrân în casă.

Ea l-a informat pe octogenar că vine din partea Primăriei Bârlad, ca să ofere dezinfectante, în contextul pandemiei cu Covid-19. Bătrânul a fost apoi invitat să testeze gratuit mai multe mostre de dezinfectant şi să completeze o cerere.

În acest timp, în casă a intrat o altă femeie, care a spus că este colegă cu prima, tot de la Primărie. Ea a venit să îşi informeze "colega" că şi-a terminat tura şi va pleca spre casă.

Inainte să plece a cerut bătrânului să-i schimbe 200 de lei. Omul amabil, a mers la biblioteca din sufragerie. Individa l-a văzut pe bătrân când a scos o carte din bibliotecă, unde avea mai multe plicuri cu bani. Dintr-unul a scos patru bancnote a 50 de lei.

Fără să bănuiască nimic, bătrânul a lăsat cartea cu bani pe un fotoliu, iar escroaca şi-a reamintit că are nevoie de bani mai mărunți şi că nu mai e cazul să facă schimbul.

În acel moment, cealaltă individă l-a chemat pe bătrân în bucătărie ca să termine de scris cererea. În timp ce era ocupat cu scrisul, cealaltă femeie a luat rapid cartea cu toți banii. Ca să nu lase de bănuit a pus pe fotoliu o altă carte.

Femeia din bucătărie a auzit ușa închinzându-se și imediat l-a întrebat pe bătrân dacă are pensia mai mare de 800 de lei.

Omul i-a spus sincer că da. Imediat, individa l-a informat că nu poate să-i dea dezinfectant gratis, pentru că pensia lui depășește suma maximă şi nu se încadrează în program şi a plecat grăbită după colega ei.

Confuz, bătrânul a mers repede la biblioteca unde a constatat că pe fotoliu este o altă carte. Atunci el a realizat că cele două escroace au reuşit să îi fure 5.500 de lei. Banii erau toate economiile sale.

Imediat octogenarul a sunat la 112  și pe fiul său, care locuiește în zonă.  

"Tata este un bătrân plin de bun simț și, când s-a trezit cu escroaca aia în casă, n-a avut curajul să o întrebe cum de a dat buzna în casa lui!

Eu vreau să avertizez populația, în special pe cei care au părinți sau rude care stau singuri, să nu lase ușile deschise și să nu primească pe nimeni străin, orice le-ar oferi!

Trebuie spus că Primăria nu oferă asemenea gratuități, nu trimite pe nimeni la ușile oamenilor! Ajutați-vă părinții sau rudele ca să nu cadă victime escrocilor”, a spus fiul bătrânului înșelat, pentru vremeanouă.ro 

Poliţiştii lansează un apel către cetăţeni

Polițiștii recomandă cetățenilor să nu accepte, mai ales acum, în preajma sărbătorilor, pe niciun străin în casă, sub niciun pretext, ba mai mult, să anunțe prin 112 prezența unor indivizi care se dau drept "salvatori” trimiși de instituții ca Primărie, DSP sau spital.

 

 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close