Antena 3 CNN Actualitate Banii trimişi anual în ţară de ?căpşunari? au dus România pe locul 8 al ţărilor în curs de dezvoltare

Banii trimişi anual în ţară de ?căpşunari? au dus România pe locul 8 al ţărilor în curs de dezvoltare

Banii trimişi anual în ţară de ?căpşunari? au dus România pe locul 8 al ţărilor în curs de dezvoltare
14 Noi 2008   •   09:08

Banii trimişi în ţară de românii care lucrează în străinătate, au adus România pe locul 8 în topul mondial al statelor în curs de dezvoltare. Studiul publicat de Banca Mondială arată că românii vor trimite, în total anul acesta, 9 miliarde de dolari, cu aproape o treime mai mult decât anul trecut.
Aproximativ 9 miliarde de dolari vor trimite în acest an în ţară românii plecaţi la muncă în străinătate. Banii căpşunarilor reprezintă cam 5% din produsul intern brut. Observatorii financiari atrag atenţia că, în anii următori, în ţară vor intra tot mai puţini bani de la cei pe care generic i-am numit "căpşunarii".
Criza financiară a lovit deja vestul continentului, iar românii de acolo sunt loviţi mult mai tare decât românii din ţara noastră. Statisticile arată că, anul viitor, 30% din românii care lucrează în străinătate se vor întoarce acasă pentru că au rămas în şomaj, sau au rămas fără locuri de muncă.
Potrivit analizelor economicce, în anul viitor, cei care muncesc în afară ţării vor ajuta economia din România cu aproximativ 6 miliarde de dolari.
Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close