"Soluţia nu este numai de protesta, soluţia este de a restructura, de a relua licenţele, pentru că altfel nu va produce niciodată nimic, nu poţi să scoţi bani dacă nu produci. Ceea ce produci trebuie să fie conform normelor europene. Restructurare înseamnă că oamenii care efectiv nu îşi găsesc locul acolo şi nu se încadrează în fişa postului trebuie să plece. Lucrul acesta trebuia să se întâmple de foarte mult timp. Este o OUG pe care o discutăm cu ei, este în curs de avizare pentru a şterge datoriile. Tocmai juriştii imaginează acum şi o altă posibilitate", a declarat Bănicioiu, la Spitalul "Marie Curie".
El a precizat că institutul ar fi trebuit să treacă sub coordonarea Ministerului Educaţiei încă din anul 2012 şi că situaţia actuală este cauzată în mare măsură de managementul defectuos.
"Tocmai vin de la o discuţie cu reprezentanţii sindicatelor de la Cantacuzino. La un moment dat spuneau că este bine să meargă la Cercetare.
Ministerul Sănătăţii le-a îndeplinit acel deziderat, care cred că era o chestiune bună şi trebuia să se întâmple din 2012. Una dintre consecinţe este poate tocmai asta, că nu s-a întâmplat din 2012. Faptul că ne mirăm în 2015 că s-au pierdut toate licenţele undeva între 2005 şi 2012 cred că trebuie să dea de gândit şi cred că aici şi sindicatul trebuie să spună de ce nu au spus nimic până acum", a susţinut ministrul.
Peste 300 de angajaţi ai Institutului Cantacuzino au protestat miercuri în faţa sediului Guvernului, nemulţumiţi de faptul că nu şi-au primit o parte din salariile pe ultimele trei luni şi că nu există nicio perspectivă optimistă în cazul instituţiei.
Salariaţii au scandat "Salvaţi Institutul Cantacuzino!", "Salvaţi valorile şi tradiţia românească", "Vrem vaccinuri şi seruri românești!", "Bunicii şi părinţii noştri au trăit şi ne-au îngrijit datorită Institutului Cantacuzino!".