Antena 3 CNN Actualitate Băneasa. Un aeroport prezidenţial în devenire

Băneasa. Un aeroport prezidenţial în devenire

Băneasa. Un aeroport prezidenţial în devenire
08 Mai 2007   •   08:31

Spaţii comerciale, restaurante, peste 300 de locuri de parcare şi salon prezidenţial - sunt doar câteva dintre schimbările ce vor fi aduse Aeroportului Băneasa. Acesta intră în reparaţii din 10 mai până la sfârşitul lunii iulie. Toată acţiunea costă 20 de milioane de euro. Între timp, cursele vor fi preluate de aeroportul Otopeni. După modernizare, pista de decolare şi aterizare va fi acoperită cu un covor asfaltic, sisitemul de iluminat va fi complet înlocuit şi aerogara modernizată. Planul de dezvoltare prevede şi construirea unui salon VIP, destinat personalităţilor. De altfel, potrivit conducerii aeroportului, Băneasa ar putea deveni, din acest motiv, un aeroport prezidenţial.

Totodată, rondul din faţa aeroportului va fi transformat într-o parcare cu etaj, astfel încât, la final, aeroportul va avea peste 300 de locuri de parcare. Oficialii susţin că, la finalul lucrărilor de modernizare, Aeroportul Băneasa va avea nouă zone de control al biletelor, iar capacitatea acestuia va creşte la 1,3 milioane de pasageri pe an. Pentru a mai recupera din pierderi pe perioada executării lucrărilor, în zona pistei vor fi organizate concerte, nefiind exclusă nici organizarea de târguri, expoziţii sau raliuri.

Cursele interne, cele low-cost şi charter vor fi operate în cele două luni de pe aeroportul Henri Coandă. Administraţia acestuia a precizat că preluarea curselor de pe Băneasa nu va constitui o problemă, numai că aeronavele low-cost nu vor fi acceptate la orele de vârf. Lucrările de reparaţii şi modernizare de pe Băneasa vor costa în jur de 20 milioane de euro. 18 milioane dintre aceştia vor fi investiţi în repararea pistei.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close