Antena 3 CNN Actualitate Puţin peste 10.000 de bancomate în toată ţara, în condiţiile în care românii au peste 21 de milioane de carduri

Puţin peste 10.000 de bancomate în toată ţara, în condiţiile în care românii au peste 21 de milioane de carduri

Românii care stau la ţară se văd nevoiţi să parcurgă zeci de kilometri pentru a găsi un bancomat. Iar în localităţile rurale în care se găses ATM-uri, fie plătesc comisioane, pentru că o singură bancă deţine monopol, fie sunt stricate.

de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Noi 2023   •   09:05

Numărul bancomatelor era de 10.197 în prima jumătate a anului 2022 și a scăzut în a doua jumătate a anului la 10.140.

Spre exemplu în Periş, o localitate de lângă Bucureşti, există un singur bancomat şi este stricat.

Un alt exemplu vine din Dârza, un sat din comuna Crevedia, județul Dâmbovița, unde există tot un singur bancomat, dar nu aparţine uneia dintre băncile mari. Deci, cel mai probabil are comisioane mari, inclusiv la retragere.

Citeşte şi: Guvernul renunță la plafonarea plăților cash. Decizie majoră: Limitele actuale vor fi menținute, însă cu două excepții

În comuna Teregova din Caraş-Severin există un singur ATM, iar pe site-ul băncii care îl deţine scrie că aparatul este închis.

Mergem şi în Carani, Sibiu sau în Cenei, Timiş, unde este aceeaşi situaţie: există un singur bancomat pentru toţi locuitorii. Desigur, exemplele pot continua.

Citeşte şi: O bancă mare din România a anunțat că renunță la majorarea comisioanelor de la 1 ianuarie 2024

În acest moment avem aproape 21 de milioane de carduri active. Iar studiile arată că 7 din 10 români folosesc dispozitivele mobile pentru cumpărături și plăți online, iar 1 din 3 români plătește cu telefonul în magazine.

×
Subiecte în articol: bancomate carduri romani
Parteneri
x close