Antena 3 CNN Actualitate Bâlbâieli la M.A.I.. În câteva ore, ministrul Berca a schimbat de trei ori conducerea Poliţiei Capitalei

Bâlbâieli la M.A.I.. În câteva ore, ministrul Berca a schimbat de trei ori conducerea Poliţiei Capitalei

Bâlbâieli la M.A.I.. În câteva ore, ministrul Berca a schimbat de trei ori conducerea Poliţiei Capitalei
Foto:Mediafax
07 Mar 2012   •   17:34

Şeful Poliţiei a fost schimbat de trei ori în această dimineaţă. Chestorul Vasile Viorel a fost demis pentru management deficitar şi, iniţial, în locul său a fost numit  Nicolae Marinescu.

După ce ziariştii au spus că el este cel care a semnat dosarul de port-armă al ucigaşului Vlădan, ministrul Gabriel Berca a revenit asupra deciziei şi l-a numit pe Gheorghe Dumitru. Nici acesta nu a rezistat mai mult de câteva minute pentru că a fost schimbat cu Lucian Guran, care este acum şef al Poliţiei Capitalei.

Gabriel Berca a schimbat de trei ori, în decurs de numai câteva ore, numele propuse pentru conducerea Poliţiei Capitalei. Prima propunere a ministrului de Interne a fost Nicolae Marinescu.  După ce ministrul Berca a aflat, din presă, că Marinescu este cel care a semnat dosarul de port-armă al lui Gheorghe Vlădan, a făcut o a doua numire pentru şefia Capitalei: Gheorghe Dumitru,  fost director general adjunct al Direcţiei generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

La scurt timp, ministrul şi-a schimbat din nou hotărârea, anunţând că la conducerea poliţiei capitalei va reveni Lucian Guran.

Şeful poliţiei Române, Liviu Popa, spune că schimbarea de la Capitală s-a făcut din cauza menagementului deficitar.

Chestorul Viorel Vasile a fost învestit în 31 martie 2011 la conducerea Poliţiei Capitalei, în locul lui Lucian Guran, numit atunci pentru şase luni adjunct al şefului Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică din Ministerul de Interne. Acesta a fost schimbat din funcţie de către ministrul de Interne ca urmare a masacrului din Dorobanţi.



×
Subiecte în articol: Gabriel Berca
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close