O
nuntă organizată, la sfârşitul săptămânii trecute,
în comună băcăuană Valea Seacă, s-a sfârşit tragic,
după ce atât gazdele, cât şi invitaţii au mâncat
carne de porc infestată cu trichinelă. Ionel Oniţoiu, în
vârstă de 49 de ani,care suferea de diabet, a murit, iar fiul
lui, de 22 de ani, a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă.
Porcul
infestat a fost tăiat de familia Oniţoiu în luna august
pentru o nuntă, iar din carne au mâncat toţi nuntaşii. Alin,
fiul lui Ionel Oniţoiu, a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă
Bacău cu dureri musculare, transpiraţii abundente şi febră,
simptome care nu l-au alarmat de la început pentru că deja
urma un tratament pentru viroză. A fost externat duminică dimineaţă
pentru că starea sa era stabilă.
Alţi
45 de nuntaşi au ajuns şi ei la spital cu o formă gravă de
trichineloză. "Mireasa era însărcinată şi am înţeles
că trebuie să facă avort. Şi naşii au ajuns pe la spital. Eu şi
soţia am mâncat doar aperitivul: crochetele de porc. (...) Mă
tem pentru soţia mea, şi ea e gravidă", a declarat pentru
Evenimentul Zilei Cristian Irofte, unul dintre nuntaşi.
Inspectorii
veterinari au confiscat restul de carne din congelatorul familiei,
informează cotidianul ieşean Evenimentul. Membrii acesteia spun că
pe lângă carnea porcului sacrificat la nuntă mai aveau şi 15
kilograme de carne din târg de la Adjud, însă mărturia
lor nu poate fi probată pentru că nu deţin chitanţă.
Şefii
Autorităţii de Sănătate Publică (ASP) şi cei ai Direcţiei
Sanitar- Veterinare Bacău se ocupă de identificarea nuntaşilor şi
de convocarea lor la medicii de familie, pentru analize. Ancheta
demarată în acest caz de autorităţi este îngreunată
însă de faptul că mare parte dintre nuntaşi fie s-au întors
la casele lor - în Bucureşti, Constanţa şi Vrancea -, fie se
află deja la muncă în străinătate.
Antena3.ro