Antena 3 CNN Actualitate Bacău. Grupare de spărgători de bancomate, reţinută în urma unui flagrant

Bacău. Grupare de spărgători de bancomate, reţinută în urma unui flagrant

Bacău. Grupare de spărgători de bancomate, reţinută în urma unui flagrant
20 Mar 2009   •   11:32

O grupare de spărgători de bancomate a fost reţinută în judeţul Bacău, în urma unui flagrant organizat de procurorii DIICOT. În timpul acţiunii, unul dintre spărgători a încercat să fugă. Poliţiştii au făcut apel la armamentul din dotare, rănindu-l la umăr.

Cinci membrii ai grupării, specializate în spargerea de bancomate, au intrat în căminul cultural din comuna Balcani forţând un geam. În timp ce încercau să spargă casa de bani a bancomatului, au fost surprinşi de poliţiştii de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate Bacău.

Unul dintre infractori s-a opus arestării, atacând un poliţist cu levierul. Acesta l-a somat de câteva ori, după care a deschis focul asupra lui, rănindu-l la braţul drept. Un altul a încercat să fugă cu maşina, dar a fost prins de mascaţi la 10 km distanţă de locul incidentului.

Bancomatul era montat de două săptămâni în interiorul Căminului Cultural din comuna Balcani, la numai 20 de metri de postul de poliţie. Acesta nu era supravegheat video.

Din primele cercetări reiese că cei cinci spărgători prinşi în flagrant fac parte dintr-o bandă organizată care a comis infracţiuni similare în mai multe judeţe din ţară. Procurorii DIICOT au început urmărirea grupării în vara anului trecut, după ce tinerii au spart un bancomat din judeţul Timiş. Spărgătorii au reuşit să sustragă atunci două milioane de lei.

Procurorii au informaţii potrivit cărora gruparea are 11 membri, dintre care unul ar fi angajatul unei bănci care le oferea colegilor săi informaţii despre unde şi când sunt alimentate bancomatele. Spărgătorii acţionau ca adevăraţi profesionişti. Din dotarea lor nu lipseau hărţile, binoclul şi multe telefoane.

Până în prezent, procurorii de la Crimă Organizată au reuşit să probeze numai zece spargeri cu o daună de opt miliarde de lei, dar se presupune că numărul infracţiunilor de acest fel este mult mai mare, aproximativ 40.

Gruparea specializată în spargerea de bancomate a fost prinsă în flagrant, în urma unei acţiuni organizate de procurorii de la Crimă Organizată şi SRI şi coordonată de DIICOT Timişoara. Acţiunea a avut loc în localitatea băcăuană Balcanu.

În timpul flagrantului au fost reţinute cinci persoane care aveau asupra lor răngi şi flexuri cu care tăiau bancomatele.

În total, în acest caz s-a început urmărirea penală împotriva a 11 persoane, acestea urmând să fie duse la Timişoara pentru audieri.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Bacău DIICOT flagrant
Cele mai noi știri
Parteneri
x close