Antena 3 CNN Actualitate BACALAUREAT 2014. Scandalul ia amploare. FRAUDA, întinsă la mai multe licee

BACALAUREAT 2014. Scandalul ia amploare. FRAUDA, întinsă la mai multe licee

bac_dimitrie_bolintineanu_81650000_61114900.jpg
de O.P.    |    01 Iul 2014   •   08:21

Planul de fraudare a examenului de bacalaureat a fost pus cu grijă la punct de către cei implicaţi şi nu a fost pentru prima dată, reiese din referatul prin care s-a propus, ieri, arestarea preventivă a inspectorului şcolar general adjunct al IŞJ Arad, Mihai Spânu, care, aseară, a fost arestat la domiciliu de către Tribunalul Arad, scrie pressalert.ro.

Una dintre cea care se ocupa de racolarea “clienţilor” era profesoara Lavinia Biţ. Aceasta la o întâlnire cu investigatorul sub acoperire cu care a negociat asigurarea notelor de trecere la examene a explicat că este mai dificil la limba română decât la matematică . “Nu pot să vă promit româna, că acolo-i buba. Că la matematică mai scrie profesorul…” a susţinut acesta , explicând că pentru identificarea lucrării când este corectată “trebuie nişte semne şi acolo. Că mie-mi spune profesorul duminică seara. Şi atunci io tre’ să-l chem pe copil să-i dau semnu’ … trebuie semn, să se afle lucrarea, să dea preşedintele”.
Spânu i-a spus şi pe cine s-ar baza pentru fraudarea examenelor de la bacalaureat “la Arte … aia zic … că tră’ să văd aicea, îmi găsesc … ori cu Stoenescu, cu Anca …nu ştii? Directoarea de la Agricol. … păi da, io mă duc în seara asta să rezolv. Îi dau tăt, semnu’, tăt şi nu mă … flendur pe acolo … stai să vedem: la Textil îi Lupei, Lupei îi preşedintă … aicea la Textil discut, am cu cine. Îs mai mulţi aicea. … Da. Şi aicea la Peda, iară am cu cine”.

×
Subiecte în articol: bac
Cele mai noi știri
Parteneri
x close