Proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română se va desfăşura timp de trei zile, iar pentru susţinerea ei s-au înscris peste 200.000 de elevi, repartizaţi în 1.411 centre de examen.
Candidaţii vor intra în sala de examen în ordinea afişată şi ora prevăzută pentru fiecare grupă. Vor extrage un bilet şi vor avea la dispoziţia 15 minute pentru rezolvarea lui.
Pentru prima oară după Revoluţie, probele de bacalaureat încep în timpul anului şcolar. Motiv pentru care participarea profesorilor la evaluare nu va fi remunerată suplimentar.
Un elev care nu se prezintă la probele orale poate participa la probele scrise, însă nu poate promova examenul de bacalaureat fără toate cele 4 certificate de competenţă.
Cei care nu se prezintă la evaluările din timpul anului, mai au o şansă în vară, când se va organiza o nouă sesiune de examen.
Înscrierea la bacalaureatul din acest an şcolar s-a făcut între 14 şi 18 decembrie, cu cinci luni mai devreme decât până acum. Se procedează astfel pentru că probele orale se susţin în cursul anului, aşa cum prevede noua Lege a Educaţiei.
Evaluarea competenţelor de comunicare la limba română are loc în perioada 15-17 februarie, pentru limba maternă perioada este 17-19 februarie. Evaluarea probelor digitale se realizează între 19 şi 29 aprilie. Ultima evaluare, a competenţelor lingvistice într-o limbă modernă, este programată în perioada 31 mai - 4 iunie.
Prima probă scrisă a examenului de bacalaureat va fi la Limba română, în data de 28 iunie 2010. La data de 29 iunie va avea loc proba de Limba maternă, pe 30 iunie se va desfăşura proba obligatorie a profilului , iar pe 2 iulie, proba la alegere.
Rezultatele vor fi afişate pe 4 iulie. În perioada 6-7 iulie vor fi evaluate contestaţiile, iar în 8 iulie vor fi comunicate rezultatele finale.
Antena3.ro