Antena 3 CNN Actualitate Bac 2008. Caragiale şi Eminescu, înlocuiţi de Jonathan Schelle şi Tismăneanu

Bac 2008. Caragiale şi Eminescu, înlocuiţi de Jonathan Schelle şi Tismăneanu

Bac 2008. Caragiale şi Eminescu, înlocuiţi de Jonathan Schelle şi Tismăneanu
13 Mai 2008   •   13:44

Literatura română dă mâna cu marile personalităţi internaţionale ale criticii, politicii şi economiei la proba orală de la Bacalaureat. Fiecare absolvent de liceu trebuie să reuşească să facă diferenţa între un text literar şi o conferinţă de presă a lui Jonathan Schelle. Pentru elevi - de netrecut. Banal, ar spune unii profesori. Cert este că nu va exista vreun tânăr în pragul vârstei majoratului care să nu dea nas în nas cu biletele atent întocmite de profesori exigenţi. Tratate politice, economice, critice, conferinţe de presă şi multe altele vor ocupa foaia de examen şi le vor da bătaie de cap absolvenţilor de liceu.

?De ce nu Caragiale sau Eminescu?? s-ar întreba scepticii. Pentru că este vorba despre un text la prima vedere şi pentru că unui licean nu îi va fi trecută cu vederea greşeala de a confunda un discurs al domnului Băsescu cu un fragment din ?Enigma Otiliei?.

Elevii de claselor a XII-a trebuie să comenteze texte din Raportul Tismăneanu, Pactul Naţional pentru Educaţie, Ghidul cetăţeanului român în UE sau Raportul Centrului de Sociologie Urbană şi Regionala.

VEDEŢI AICI SUBIECTELE DE LA PROBA ORALĂ LA LIMBA ŞI LITERATURA ROMÂNĂ (pdf)

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close