Antena 3 CNN Actualitate Avocatul Poporului intervine în scandalul privind calitatea apei din București. Instituția s-a autosesizat și cere informații

Avocatul Poporului intervine în scandalul privind calitatea apei din București. Instituția s-a autosesizat și cere informații

S.T.
1 minut de citit Publicat la 18:56 02 Feb 2019 Modificat la 18:56 02 Feb 2019
o_1d2nhvq754521ke21cfh1dodpde8.jpg
Foto: pixabay.com

Avocatul Poporului anunţă că s-a sesizat din oficiu şi cere lămuriri autorităţilor competente cu privire la recentul incident legat de posibila lipsă de potabilitate a apei în anumite sectoare din Bucureşti, precum şi despre creşterea îngrijorătoare a numărului de pacienţi afectaţi de gripă.

„Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la recentul incident legat de posibila lipsă de potabilitate a apei în anumite sectoare din Bucureşti şi solicită informaţii din partea Inspecţiei Sanitare de Stat din cadrul Ministerului Sănătăţii, Institutului Naţional de Sănătate Publică, Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Protecţia Mediului (Laborator calitate apă), aflat în coordonarea Ministerului Cercetării şi Inovării, Gărzii de Mediu, Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, precum şi Administraţiei Naţionale ,,Apele Române", pentru a comunica situaţia actuală a calităţii apei potabile la nivelul Municipiului Bucureşti, cauzele poluării apei, planurile avute în vedere pentru remedierea problemei semnalate, precum şi strategia de prevenire a apariţiei unor situaţii asemănătoare, pentru viitor. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 34 şi art. 35 din Constituţia României privind dreptul la ocrotirea sănătăţii şi dreptul la un mediu sănătos”, se afirmă într-un comunicat de presă al Avocatului Poporului.

Totodată, Avocatul Poporului informează că a cerut informaţii din partea Ministerului Sănătăţii şi Institutului de Sănătate Publică cu privire la „creşterea îngrijorătoare” a numărului de pacienţi afectaţi de gripă.

Citiți și:

Ce apă beau bucureştenii de la robinet. Metoda prin care apa din Dâmboviţa şi din Argeş ajunge potabilă

×
x close