Avocatul Poporului intervine în criza din sistemul naţional de sănătate.
Victor Ciorbea se va întâlni vineri cu reprezentanţii mai multor asociaţii şi cu autorităţile din sănătate, pentru a elabora un raport care ulterior va fi înaintat Guvernului, Parlamentului, dar şi preşedintelui Klaus Iohannis.
Punerea sub acuzare vine după ce patronul firmei, Dan Condrea, și directorul general, Flori Dinu, au fost audiați la Parchet, iar zeci de angajați au dat declarații în fața anchetatorilor.
În urmă cu două zile, compania Hexi Pharma, implicată în scandalul dezinfectanților, a cerut falimentul. Reprezentanții Hexi Pharma au înregistrat, marți, la Tribunalul Bucureşti o cerere de intrare în insolvenţă.
Urmărirea penală a fost începută pentru faptă, respectiv infracțiunile de zădărnicire a combaterii bolilor și falsificarea și substituirea de alimente sau alte produse.
Sâmbătă, procurorii şi poliţiştii au făcut percheziţii la clădiri care aparţin Hexi Pharma, dar şi acasă la patronul Dan Condrea. De asemenea, poliţiştii au ridicat probe de la 25 de unităţi sanitare din Bucureşti şi alte 21 de judeţe.
În urma informaţiilor apărute pe tema dezinfectanţilor diluaţi care se presupune că au fost folosiţi în spitalele din România, Patriciu Achimş-Cadariu a demisionat din funcţia de ministru al Sănătăţii.
Hexi Pharma a fost înfințată în 1994 și are ca domeniu de activitate fabricarea preparatelor farmaceutice. Alexandru Dan Condrea este asociat cu 93,7% din acțiuni.
Compania a încheiat 2014 cu o cifra de afaceri de 18,9 milioane de lei și un prfofit net de 1,8 miliozane de lei, potrivit datelor raportate de la Ministerul Finantelor. Hexi Pharma are 45 de angajați.
Citiți și: Noi dezvăluiri halucinante. Dezinfectanţii folosiţi în spitalele din România sunt diluaţi de 10 ori
Alianța Medicilor respinge testele Ministerului: Pacienții nu sunt în siguranță
Dosar penal pentru dezinfectanții diluați din spitale
Scandalul dezinfectanților din spitale. Momentul în care apar offshore-urile în care se scurg banii