Antena 3 CNN Actualitate Avocatul lui Hayssam va face dezvăluiri

Avocatul lui Hayssam va face dezvăluiri

Avocatul lui Hayssam va face dezvăluiri
22 Mar 2007   •   14:22

La noul termen din procesul răpirii jurnaliştilor avocaţii sirianului au cerut instanţei să solicite Parlamentului stenograma şedinţei Comisie de anchetă privind suspendarea din funcţie a preşedintelui Băsescu. Avocaţii susţin că la acea şedinţă, fostul director al SRI, Radu Timofte ar fi declarat că serviciile secrete româneşti ştiau de la început locul în care se aflau cei trei ziarişti români răpiţi în Irak.

O altă cerere a avocaţilor lui Hayssam este adresată Ministerului de Externe, de la care vor lămuriri despre cine l-a mandatat pe doctorul Mohamed Yassim să reprezinte statul român şi să denunţe răpirea românilor. Acest nou termen are loc într-un moment în care presa din Israel a dezvăluit că înalţi oficiali români ar fi fost mituiţi pentru a înlesni fuga lui Hayssam din ţară.

Potrivit presei israeliene oficialul este prim-adjunctul unui serviciu de informaţii român sau un fost diplomat. Mai mult, două publicaţii israeliene au scris ca Hayssam a acceptat colaborarea cu Mossadul în schimbul eliberării sale din penitenciarul Rahova. Potrivit publicaţiilor, mai multe rude şi prieteni ai Omar Hayssam au acceptat şi ei să colaboreze cu serviciul secret pentru a-l ajuta pe acesta. Şi Nati Meir susţine că avocatul israelian al lui Hayssam deţine informaţii despre mituirea unor oficiali români. Meir spune că Mordechai Tzivin a solicitat să fie audiat de Parlament pentru a dezvălui identitatea acestor persoane.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close