Antena 3 CNN Actualitate Avocatul lui Hayssam face dezvăluiri

Avocatul lui Hayssam face dezvăluiri

Avocatul lui Hayssam face dezvăluiri
03 Apr 2007   •   08:24

Avocatul israelian angajat de Omar Hayssam, Mordechai Tzivin, susţine că serviciile secrete româneşti nu au cerut din Israel datele despre fuga omului de afaceri sirian. Informaţia este publicată de Gardianul, în ediţia de marţi. Israelianul spune că urmează să-i trimită preşedintelui Train Băsescu un mesaj din partea lui Hayssam, în care acesta ar cere să fie audiat de autorităţile române, pentru a aduce lămuriri în legătură cu dosarul în care este judecat.

Avocatul Mordechai Tzivin spune că autorităţile din România nu au contactat Israelul pentru a afla dacă sunt în posesia înregistrării unei convorbiri între omul de afaceri Omar Hayssam şi avocatul israelian. În înregistrare, potrivit avocatului, citat de jurnaliştii de la Gardianul, aceştia au stabilit toate detaliile: cu ce navă să plece, pe la ce frontieră să treacă, ce autoritate emite actele necesare, cine trebuie mituit. Despre această casetă, care se pare că este deţinută de Interpol Israel, se vorbeşte de mai bine de o săptămână.

Totodată, Tzivin a trimis în România o procură semnată de Omar Hayssam la 9 februarie 2006, dată la care, potrivit registrului de la Penitenciarul Rahova, avocatul s-a întâlnit cu sirianul. Gardianul scrie că avocatul susţine că atunci, Hayssam i-a dat date pe care le discutase între patru ochi cu preşedintele Traian Băsescu. Avocatul este convins că acel mesaj ar avea şi acum aceeaşi putere asupra preşedintelui.

Mordechai Tzivin cere să fie audiat de Comisia de supraveghere a activităţii SRI pentru că, susţine el, deţine date despre o întâlnire, la Paris, între un sirian şi câţiva oficiali din SRI. Sirianul le-ar fi dat ofiţerilor de informaţii 50.000 de euro mită. Jurnaliştii de la Gardianul scriu că aceste date ar fi şi ele deţinute de Interpol Israel. Avocatul israelian spune că va da toate aceste nume doar dacă va fi citat de o autoritate românească.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close