Antena 3 CNN Actualitate Avocatul lui Ciomu cere expertizarea victimei

Avocatul lui Ciomu cere expertizarea victimei

Avocatul lui Ciomu cere expertizarea victimei
09 Ian 2008   •   10:32

Instanţa Tribunalului Bucureşti a admis, miercuri, cererea medicului Naum Ciomu ca un specialist pe desemnat de el să-i expertizeze victima, pe Ion Jinga. Procesul a fost amânat pentru data de 6 frebruarie. În octombire, instanţa ceruse expertizarea psihiatrică a medicului Naum Ciomu, cât şi a alteia, traumatologice, pentru evidenţierea stării psihice a bărbatului pe care l-a muliat în timpul unei intervenţii chirurgicale. Avocatul lui Naum Ciomu a mai cerut ca expertiza psihiatrică a doctorului Ciomu să fie avizată de către Comisia Superioară a Institutului de Medicină Legală "Mina Minovici", din care să facă parte, de această dată, şi un specialist neurolog. Instanţa a admis cele două cereri.

Instanţa a respins o cerere prin care se solicita expertiza psihologică a victimei, Ion Jiga. "Victima, de numai 33 de ani, este lipsită de funcţiile de reproducere şi nu va avea o stare psihică mai bună. Se spune că Jiga a beneficiat de o vindecare miraculoasă, dar trebuie să vă spun că, practic, i s-a pus o bucată de muşchi de pe mână în locul respectiv, care e mai mult de ordin estetic. Victima trăieşte un calvar continuu, stresul este puternic, îi este ruşine şi să iasă pe stradă. E o dovadă de cinism", a declarat avocatul victimei.

Procurorul de şedinţă a subliniat că a făcut abstracţie de tot ce a apărut în media legat de cazul Ciomu. "Din perspectiva faptelor, aşa cum reiese din dosar, apreciem că traumatismul suferit de partea vătămată este major şi, de asemenea, este o problemă psihică majoră", a susţinut procurorul.

Avocatul lui Ciomu a spus, la rândul său, că doctorul are zeci de mii de operaţii reuşite şi că ceea ce s-a întâmplat atunci, la acea intervenţie chirurgicală, nu a fost cu intenţie.

Medicul Naum Ciomu a fost acuzat, în octombrie 2004, de procurorii bucureşteni, că a lăsat infirm un pacient, doctorul fiind găsit vinovat de vătămare corporală gravă din culpă, după i-a secţionat în trei penisul unui pacient.

După doi ani de proces, Judecătoria Sectorului 5 l-a condamnat pe Ciomu la un an de închisoare cu suspendare.

De asemenea, magistraţii au decis ca doctorul Ciomu să nu mai poată profesa ca medic primar chirurg-urolog. Sentinţa a fost contestată la Tribunalul Bucureşti.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close