Potrivit generalului Ion Panaitescu, avocatul Ancăi Boagiu, audierea clientei sale la DNA reprezintă „un spectacol pus în scenă de către organele judiciare“.
Panaitescu a apreciat pe un ton ironic că „mărturia ei (n.r. - Ancăi Boagiu) a fost esenţială, covârşitoare pentru economia cauzei“, vorbindu-se la DNA cu ministrul Transporturilor „despre valurile Dunării, despre Marea Neagră şi despre nimic.“
Declaraţia avocatului Ancăi Boagiu, la DNA
Senatorul PDL Mircea Banias a precizat că există o convorbire între două persoane în care este precizat numele ministrului Transporturilor, dar că el nu a menţionat niciodată numele Ancăi Boagiu.
Banias, despre audierea Ancăi Boagiu la DNA
Anca Boagiu a intrat în sediul DNA folosind o altă cale de acces decât cea principală după ce a fost pusă la cale o mică diversiune cu ajutorul unei maşini din care se presupunea că ar fi trebuit să coboare ministrul.
Dosarul Portului Constanţa cuprinde mai multe interceptări ale convorbirilor telefonice între Laurenţiu Mironescu şi Aurelian Pilcă, inculpaţi în dosarul Portul Constanţa, pe tema sprijinului financiar pentru ca Mironescu să câştige alegeri în PDL şi a intervenţiilor pentru ca Pilcă să fie numit şef în port, informează Mediafax.
Într-una dintre convorbiri, din 7 septembrie 2010, Laurenţiu Mironescu îl anunţă pe Pilcă în legătură cu faptul că se va întâlni cu Mircea Toader, lider al deputaţilor PDL, care l-ar fi cooptat pentru a elabora legislaţia în domeniul maritim şi portuar. Discuţia se încheie cu formula "Succesuri!".
La începutul lunii iunie a.c., potrivit cotidianului Adevărul, Ministrul Transporturilor Anca Boagiu şi fratele preşedintelui Băsescu, Mircea Băsescu, ar fost fi fost chemaţi la DNA pentru a fi audiaţi în dosarul corupţiei din portul Constanţa Sud-Agigea în calitate de martori.
Ulterior DNA a negat oficial chemarea celor doi politicieni pentru audieri.
Operaţiunea declanşată luna trecută de DNA în portul Constanţa Sud-Agigea a dus la demiterea și arestarea preventivă a fostului secretar al Ministerului Administraţiei şi Internelor, Laurențiu Mironescu. Acesta este cercetat în stare de arest preventiv pentru evaziune fiscală şi contrabandă.
Alături de Mironescu, alte 27 de persoane acuzate în dosarul privind importurile nelegale din Portul Constanţa se află în arest.
Mircea Băsescu a declarat în urmă cu două săptămâni că este verificat la sânge de autorităţi. Acesta a spus că firma lui trece prin mai multe controale lunare, dar că nu este deranjat de aceste proceduri.
În acelaşi interviu, Mircea Băsescu a mărturisit că Traian Băsescu l-a sunat pentru a se interesa de scandalul din port.
Laurenţiu Mironescu, fostul secretar general al MAI, a primit mandat de arestare pentru 29 de zile, la sfârşitul lunii mai. Mandate de arestare pentru 29 de zile au primit şi ceilalţi 28 de acuzaţi în acest caz.
Cele 29 de persoane din "gruparea Mironescu" sunt acuzate de contrabandă cu mărfuri din afara UE în Portul Constanţa.
Mironescu a declarat în faţa instanţei că îşi dorea un post de conducere în Portul Constanţa. El a precizat că avea o relaţie bună cu ministrul Transporturilor Anca Boagiu, dar că avusese divergenţe cu Radu Berceanu.
Laurenţiu Mironescu, secretarul general din MAI, a fost demis în luna mai, din cauza implicării sale în fraudele din Portul Constanţa. Fostul secretar general al MAI a fost ridicat de anchetatori, luni, 23 mai a.c., în jurul orei 13.15, de la locuinţa sa din Eforie Sud.
Potrivit unui comunicat DNA, fostul secretar general al MAI, Laurenţiu Mironescu, mai este acuzat că i-a cerut unuia din suspecţi 8.000 de lei pentru ca acesta să câştige o funcţie de conducere în PDL Constanţa.
Printre persoanele acuzate în acest caz se numără:
-Eugen Bogatu, fost director al Direcţiei Domenii Portuare din cadrul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa
-Liviu Adrian Durbac, şef al Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea, în prezent şef al Biroului Vamal Târguri şi Expoziţii Bucureşti
-Liviu Costel Bratu şi Claudiu-Constantin Olteanu, adjuncţi ai şefului Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea
-Adrian Sorin Pătraşcu, ofiţer de poliţie, comandant al "Grupului de nave" Constanţa din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră
- inspectori, lucrători, comisionari şi intermediari vamali, asociaţi şi administratori ai unor firme.
Ştire în curs de actualizare.