"Alerta pentru cei executați silit! A reușit ICCJ să pună capăt unor drepturi care si așa se câștigau greu.
După părerea mea ICCJ este într-o luptă dusă în mod asiduu prin emiterea de decizii NEconstituţionale.
Decizia despre care va vorbesc vă impacteaza pe toți cei care sunteți executați silit de către bănci, recuperatori şi alte asemenea entități şi care ați luat credite fix în perioadele critice şi anume 2006-2009.
Mai pe scurt, devine IMPOSIBIL să prescrieți ipoteca şi să scăpați de bănci si recuperatorii de creanțe şi să radiați cartea funciară.
Decizia nr.13 în dosarul nr.471/1/2022
Admite recursul în interesul legii formulat de Colegiul de conducere al Curţii de apel Galaţi şi, în consecinţă, în interpretarea art. 120 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 99/2006, prin raportare la art. 405 alin. (1) din Codul de procedură civilă din 1865, art. 706 alin. (l) din Codul de procedură civilă, art. 201 din Legea nr. 71/2011 şi art. 6 alin. (1), (4) şi (5) din Codul civil, coroborat cu art. 1 alin. (2) din Decretul nr. 167/1958 şi art. 2504 alin. (1) din Codul civil, stabilește că:
Regimul juridic aplicabil prescripției dreptului de a obține executarea silită a ipotecii este guvernat de normele de drept substanțial în vigoare la momentul nașterii dreptului creditorului ipotecar de a obține executarea creanței garantate, fiind lipsită de relevanță norma procesuală aplicabilă procedurii de executare silită.
Adică daca a început prescripția ( adică neplata creditului ) după 2011, practic NU veți mai putea să prescrieți si ipoteca, deși contractul este din 2006-2009.
Nu doar ca se încalcă niște norme simple de aplicare a legii in timp şi spațiu dar se face o greșeală extrem de grava intre instituțiile prescripției extinctive si prescripția dreptului de a cere executarea silita.
Maine sunt la judecătoria sectorului 6 unde vor invoca pentru a "multa' oara , excepția de NECONSTITUTIONALITATE a unor decizii date in RIL de către ICCJ", scrie avocatul Adrian Cuculis pe pagina sa de socializare.