Antena 3 CNN Actualitate Avocado cu metale grele, retras dintr-un cunoscut lanț de magazine din România: Clienții sunt rugați „să NU consume produsele”

Avocado cu metale grele, retras dintr-un cunoscut lanț de magazine din România: Clienții sunt rugați „să NU consume produsele”

avocado
Săculeț cu fructe de avocado. Sursa foto: Profimedia images
de Mia Lungu    |    11 Iul 2024   •   17:54

Lanțul de magazine Mega Image a decis retragerea de la raft a produselor dintr-un lot de avocado, după ce a fost găsită în fructe o concentraţie mai mare de Cadmiu decât valorile adminse. Acesta, alături de Arsenic, Mercur și Plumb, atacă rinichii.

Este vorba despre un produs importat din Peru.

„Dorim să va aducem la cunoștință că Mega Image a retras de la vânzare produsul MEGA AVOCADO 700G CAL1 IMP cu număr de lot 2605. Retragerea produsului de pe piață și rechemarea acestuia de la consumatori au fost declanșate la solicitarea furnizorului, constatându-se depășirea nivelului de cadmiu. Toate produsele retrase urmează a fi distruse.”, a transmis Mega Image.

”Considerând că sănătatea consumatorilor este cea mai importantă, Mega Image solicită clienților să NU consume produsele cu lotul menționat și roagă cu amabilitate să le distrugă sau să le returneze la punctul de vânzare din care s-a achiziționat produsul. Consumatorii sunt rugați să returneze produsul cu datele menționate mai sus până la dată de 24.07.2024.”, a mai transmis compania.

Toxicitatea Cadmiului se aseamănă cu a celorlalte metale grele prin faptul că atacă rinichiul.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close