Antena 3 CNN Actualitate Avertizări hidrologice - cod portocaliu

Avertizări hidrologice - cod portocaliu

Avertizări hidrologice - cod portocaliu
25 Mar 2007   •   13:44

Un dig a cedat duminică dimineaţă în dreptul localităţii Alexeni, din judeţul Ialomiţa, 2 case şi 15 hectare de teren fiind inundate. Apele au rupt digul de protecţie pe o porţiune de 5 metri şi ameninţau să ajungă la alte 60 de locuinţe, aflate la mai puţin de 300 sute de metri. Autorităţile din Ialomiţa au intervenit în zona inundată cu utilaje, pentru a închide breşa. Au fost mobilizaţi 40 de jandarmi şi tot efectivul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. În jurul orei 16.00, digul a fost refăcut în totalitate iar autorităţile spun că nu mai există pericolul ca el să cedeze.

Avertizare hidrologică - cod portocaliu
Prefecturile din 4 judeţe au primit avertizare hidrologică cu cod portocaliu. Vizate sunt judeţele Covasna, Braşov, Prahova şi Ialomiţa. Anterior, 12 judeţe fuseseră atenţionate, însă în Timiş, Dolj, Giurgiu, Covasna, Braşov şi Brăila se menţine codul galben. Potrivit hidrologilor, începând de duminică şi până luni seară, la ora 21.00, vor avea loc creşteri de debite şi niveluri, cu depăşiri ale cotelor de atenţie şi de inundaţie în bazinele hidrografice Bârzava, Jiu, Olt, Argeş, Ialomiţa şi Buzău.

Autorităţile au anunţat că problemele cauzate de viiturile din ultimele ore au trecut, iar situaţia se va stabiliza în cel mult două zile. Totuşi, după ploile abundente din ultimele zile, 28 de persoane au fost evacuate, iar cinci case sunt în pericol de prăbuşire.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close