Antena 3 CNN Actualitate Avertizare pentru turişti: Cum şi de ce să evite România

Avertizare pentru turişti: Cum şi de ce să evite România

2 minute de citit Publicat la 12:13 07 Mar 2011 Modificat la 12:13 07 Mar 2011
Avertizare pentru turişti: Cum şi de ce să evite România
Foto: killerinc.voce.ro
România a devenit, treptat dar sigur, un spaţiu ce poate fi definit ca un adevărat coşmar, atât pentru locuitorii ei, cât şi pentru potenţialii turiştii, care încearcă să îl evite, primind avertismente puternice de la propriile autorităţi, potrivit unui material publicat de Adevărul.

O scurtă recenzie a străinilor despre ţara noastră include "bogăţii" precum câini maidanezi, cratere în asfalt, spitale de coşmar, fraude informatice impresionante, îmchisori supraaglomerate şi mită "în avans" în sistemul medical.

„Deşi în scădere, corupţia în rândul poliţiştilor rămâne o problemă. Călătorii sunt uneori opriţi pentru control de falşi agenţi de poliţie", atenţionează MAE din Belgia. România n-o duce bine nici cu drumurile, nici cu respectul în trafic. „Pe drumurile publice, frecvent, într-o stare lamentabilă, şoferii conduc adesea imprudent"

Francezii şi belgienii au început să fie atenţionaţi în gări şi alte locuri publice cu privire la hoţii de buzunare români, în timp ce turiştii sunt sfătuiţi să poarte la ei doar copii ale actelor de identitate şi să rfie prudenţi atunci când folosesc cardul bancar.
 

.
Spitale de coşmar, acompaniate de spăgi generoase

„Din cauza igienei, instrumentarului învechit şi a lipsei de medicamente, nivelul îngrijirii medicale în spitalele româneşti nu corespunde standardelor din vestul Europei", spune Ministerul Afacerilor Externe al Austriei.

Nici Spania nu are o părere mai bună despre "sănătatea României": „Sistemul românesc de sănătate suferă din cauza situaţiei economice din ţară, şi, deşi există medici buni, facilităţile şi instalaţiile sanitare sunt deficitare în comparaţie cu Europa de Vest"

De asemenea, MAE al Parisului îşi avertizează cetăţenii asupra furturilor inclusiv în biserici. „Geanta trebuie ţinută în faţă, evitaţi să purtaţi rucsac sau geanta pe umăr", sunt sfătuiţi francezii.

Canadienii au şi el un mesaj pentru cetăţenii care călătoresc pe tărâmurile patriei:

„Asistenţa medicală acordată în România poate fi diferită faţă de cea din Canada. (...)Plata pentru îngrijire poate fi cerută în avans"

„Râmnicu Vâlcea, centrul infracţiunilor cibernetice"

Încă un lucru cu care ne putem mândri la capitolul dezastre: infracţiunile din domeniul IT, care au luat o amploare impresionantă în ultimii ani. Pe chat sau prin oferte pe net, hoţii profesionişti din România „se recomandă, în general, drept tinere românce, care în timp, dezvoltă «o relaţie» cu victima".

Cetăţenii SUA nu trebuie să dea bani cu împrumut celor care invocă ba că e bolnav copilul, ba că a rămas fără  serviciu sau pentru că vrea să pună pe picioare o afacere. Americanii care au căzut pradă unei asemenea scheme de furt trebuie să se adreseze Ambasadei SUA la Bucureşti.

România este, în viziunea administraţiei SUA, raiul fraudelor cu carduri de credit şi ale celor pe internet. „Deşi o serie de firme acceptă plata cu cardul, este de dorit să plătiţi cu banii jos din cauza riscului de fraudare a cardurilor", li se mai spune cetăţenilor de peste Ocean.

"Atenţie la gropile din asfalt. Starea drumurilor este în multe locuri proastă"

Ministerul elveţian de Externe atrage atenţia la secţiunea sfaturi de călătorie şi asupra craterelor de pe şosele şi autostrăzi

„Starea drumurilor este în multe locuri din România proastă. Un risc în plus îl reprezintă vehiculele utilitare (ex. camioanele), obstacolele nemarcate şi comportamentul imprevizibil al multor conducători auto, vitele rătăcite pe drum, motiv pentru care o călătorie noapte prin România nu este deloc indicată".

De asemenea, Berlinul semnalează cetăţenilor săi existenţa a doar 320 de kilometri de autostradă în România.

„Atenţie la gropile din asfalt, la denivelările de pe carosabil şi de la marginea drumului. Atenţie la modul nechibzuit în care circulă, uneori, autobuzele şi camioanele", arată Berlinul care amintind că România ocupă un loc fruntaş în UE la capitolul accidente rutiere mortale. Total nerecomndat este condusul maşinii noaptea din cauza lucrărilor şi a căruţelor slab sau deloc semnalizate.

×
x close