Antena 3 CNN Actualitate Avertizare cod portocaliu: vin ploile!

Avertizare cod portocaliu: vin ploile!

Avertizare cod portocaliu: vin ploile!
12 Feb 2007   •   21:27

Oraşele Caransebeş şi Anina au rămas fără apă potabilă din cauza inundaţiilor, iar mai multe localităţi din Arad şi Hunedoara sunt în pericol de a fi inundate. Crişul Alb depăşeşte cotele de pericol în trei zone, iar în următoarele patru ore este posibil să fie depăşiri şi pe Someş, Tisa şi Crişuri. Cotele de pericol vor fi depăşite cu până la jumătate de metru pe Crişul Alb în zona localităţilor Criscior, Vaţa de Jos şi Gurahonţ. Probleme au fost şi în alte judeţe, printre care Bistriţa şi Maramureş. În Bistriţa, nouă comune şi două oraşe au fost deja afectate de ape. Hidrologii au emis avertizări cu cod galben şi cod portocaliu în special pentru centrul şi vestul ţării. Ploile abundente din ultimele zile au afectat majoritatea judeţelor din partea de nord şi de nord-vest a ţării, dar şi în Banat s-au produs inundaţii puternice.

În Caraş - Severin, puhoaiele de pe munţi au alimentat albia râului Caraş, care a inundat sute de hectare de teren agricol. Cele mai afectate au fost localităţile Goruia, Gârlişte şi Vărădia. Drumul judeţean care leagă Reşiţa de Oraviţa a fost inundat pe o porţiune de 100 de metri.

În Maramureş, apele au infiltrat un deal din localitatea Rus, care a început să alunece spre casele construite la baza lui. Probleme sunt şi în satele Dumbrăviţa şi Cărbunari, unde alunecările de teren riscă să pună în pericol aprovizionarea cu apă a aproape 4.500 de locuitori.

În satele de pe Valea Ţibleşului din Bistriţa-Năsăud inundaţiile riscă să afecteze grav localităţile şi drumurile judeţene. Două sate din comuna Spermezeu sunt izolate, iar 25 de case din Valea Ilişuei au fost inundate de pîrîurile din zonă. Echipele de intervenţie ale inspectoratului pentru situaţii de urgenţă se află deja în localităţile inundate, însă prognoza nu se arată favorabilă.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close